Charts.cz/Fórum/Jaké oblasti v Česku mají nejrychlejší růst cen realit?

Jaké oblasti v Česku mají nejrychlejší růst cen realit?

Zajímá mě, jaké oblasti v Česku se teď nejvíc hýbou, pokud jde o ceny nemovitostí. Slyšel jsem, že některé regiony zažívají opravdu rychlý růst a já bych rád věděl, kde přesně to je. Například, jsou to spíš velká města jako Praha nebo Brno, nebo se o tom mluví i v menších městech a obcích? A co třeba okrajové části těchto měst, jsou tam také nějaké trendy? Když se podívám na nabídku realit na internetu, tak mi přijde, že ceny jdou pořád nahoru a já bych chtěl mít přehled o tom, kde se dá investovat s největší perspektivou. Zaslechl jsem něco o oblasti kolem Plzně nebo Pardubic, ale nevím, jestli je to pravda. Jak na tom tyto lokality jsou ve srovnání s ostatními? Vím, že covid hodně zamíchal trhem s nemovitostmi a teď je to všechno jinak. Jaké faktory ovlivňují ten růst cen? Je to hlavně poptávka po bydlení, nebo je v tom i nabídka nových projektů? Byl bych moc vděčný za tipy a doporučení od těch z vás, co máte přehled o trhu. Které lokality v Česku si myslíte, že mají největší potenciál pro budoucí investice do realit?

188 slov
1.9 minut čtení
20. 12. 2024
Kateřina Khýrová
Kateřina Khýrová

Růst cen nemovitostí v Česku je teď dost zajímavý, hlavně v nějakých regionech. Praha pořád dominuje, ale Brno taky nabírá na síle. Ale co se týče menších měst, tak Plzeň a Pardubice teď zažívají docela boom. V Plzni se staví hodně nových projektů, což láká kupce, a v Pardubicích je poptávka po bydlení taky vysoká.

Další lokality jako Hradec Králové nebo Olomouc už nejsou tak daleko za nimi. Okrajové části velkých měst jako Praha nebo Brno jsou taky v kurzu, lidi utíkají za lepšími cenami a větším prostorem.

Covid to všechno zamíchal, teď je poptávka po bydlení větší než nabídka, což tlačí ceny nahoru. Mnoho lidí chce bydlet dál od centra, takže to vytváří tlak i na okrajových částech. Takže pokud uvažuješ o investicích, tyhle regiony asi mají porád co nabídnout.

131 slov
1.3 minut čtení
1. 9. 2024
Jindřiška Sládková
Jindřiška Sládková

Čau, co se týče růstu cen realit v Česku, tak je to fakt zajímavý. Praha je sice pořád na vrcholu, ale už to není tak šílené jako dřív. Brno taky roste, ale slyšel jsem, že některé menší města, jako třeba Plzeň nebo Pardubice, teď zažívají docela boom. V těchto oblastech se staví spousta nových bytů a lidi tam hledají bydlení, což tlačí ceny nahoru.

Docela se mluví o okrajových částech Prahy, ty jsou teď atraktivní pro mladé rodiny. Většina lidí chce mít klid a zároveň dobrou dostupnost do centra. Takže i tyhle oblasti mají potenciál.

Faktory ovlivňující růst cen jsou hlavně poptávka po bydlení, stavební projekty a taky změny v životním stylu po covidu – víc lidí chce prostory na home office atd. Takže pokud přemýšlíš o investici, tak určitě koukni na tyto regiony. Může to být dobrá příležitost.

139 slov
1.4 minut čtení
27. 11. 2024
Josef Trnka
Josef Trnka