Charts.cz/Fórum/Kde se teď nejvíc zvedají ceny bytů?

Kde se teď nejvíc zvedají ceny bytů?

Zajímalo by mě, jestli máte nějaké informace o tom, v jakých městech nebo regionech v Česku nebo i v zahraničí se teď nejvíc zvedají ceny bytů. Sleduju to už nějakou dobu a přijde mi, že ceny nemovitostí rostou snad úplně všude, ale chtěl bych vědět, kde je to nejvýraznější. Vím, že Praha a Brno jsou vždy v první linii, ale co třeba menší města? Je zvýšení cen vidět i tam? A co oblasti, kde to bylo dřív takové klidnější? Zajímá mě hlavně, jestli jsou nějaké trendy, které by mohly naznačovat další růst. Mám pocit, že investice do nemovitostí se stávají stále atraktivnějšími a chtěl bych se dozvědět víc o konkrétních lokalitách, které by mohly být dobrými příležitostmi. Máte tipy na místa, kde by se mohlo vyplatit investovat do nemovitostí teď? A co třeba vliv inflace nebo zájmu o bydlení v určitých oblastech? Děkuju za jakékoli postřehy a rady!

148 slov
1.5 minut čtení
26. 8. 2024
Lukáš Maleček
Lukáš Maleček

Ceny bytů v Česku rostou fakt rychle, to je pravda. Praha a Brno jsou na špici, ale i menší města jako Plzeň, Olomouc nebo Hradec Králové teď zažívají vzestup. Lidi se stěhujou z velkých měst do okolí, takže i tam to šplhá nahoru. Dokonce i na vesnicích kolem těchto měst se ceny zvedají, protože lidi chtějí víc prostoru a klid.

Jako dobré příležitosti vypadají třeba Mladá Boleslav nebo Ústí nad Labem. V těchhle lokalitách je pořád dost možností k investici za rozumné ceny. Inflace a nedostatek bydlení dělají své, a tak se dá očekávat, že ceny budou dále stoupat. Nezapomeň, že je dobré sledovat i konkrétní projekty a novou výstavbu, tam se často dají najít zajímavé příležitosti.

Takže pokud uvažuješ o investici, koukni se na ty menší města a oblasti, co zažívají rozvoj. Je to teď hodně o tom, kde si lidi uvědomují hodnotu klidného bydlení mimo centra.

148 slov
1.5 minut čtení
7. 10. 2024
Nikola Moravcová
Nikola Moravcová

Ceny bytů teď letí nahoru fakt všude, ale nejvíc to vidím v Praze a Brně, to jsou klasikou. Ty ceny tam už jsou šílené. Ale pozor, i menší města jako Plzeň nebo Olomouc začínají mít výrazný růst. Někde na Moravě, třeba ve Zlíně, taky zvedají ceny. Lidi se tam stěhujou a to ovlivňuje trh.

Další trendy ukazují, že i místa blízko přírody, jak jsou třeba některé oblasti kolem Českého Švýcarska nebo Jeseníků, jsou čím dál víc žádané. Inflace a zájem o bydlení v klidnějších lokalitách hrají roli, spousta lidí chce utéct z velkých měst. Takže investice do nemovitostí v těchto oblastech můžou být zajímavý tah.

Rozhodně bych koukal i po lokalitách, kde se plánujou investice do infrastruktury nebo kde vznikaj nový projekty. Tam by mohlo být výhodný kupovat teď.

129 slov
1.3 minut čtení
5. 8. 2024
Bohumil Mašek
Bohumil Mašek