Jak najít správné ETF pro moje portfolio?
Mám v plánu investovat do ETF, ale nejsem si jistý, jak vlastně najít to správné pro moje portfolio. Mám rád myšlenku investování do fondů, které sledují trh jako celek, ale je tolik různých ETF na výběr, že nevím, kde začít. Jaké faktory bych měl vzít v úvahu? Je důležité se dívat na výkon fondu za poslední roky, nebo by mě měly více zajímat poplatky za správu? A co složení portfolia? Je lepší volit ETF, které se zaměřují na konkrétní sektory, nebo raději diverzifikovanější možnosti? Jak zjistit, jaké akcie nebo jiné investice ETF obsahuje? Myslím si, že má strategie by měla být dlouhodobá, ale jak to ovlivňuje můj výběr ETF? Uvažoval jsem také o zahraničních ETF, ale mám obavy ohledně daní a měnových rizik. Jak se mi to může vyplatit? Kde najdu spolehlivé informace o těchto fondech? Existují nějaké nástroje nebo webové stránky, které by mi mohly pomoci při porovnávání různých ETF? Jak moc je důležitá likvidita ETF a jak ji zkontrolovat? Rád bych se dozvěděl více o tom, jak poskládat portfolio s různými ETF, takže pokud máte nějaké tipy nebo rady, rád si je poslechnu.