Co bych měl vědět před investováním do ETF s dividendami?
Při rozhodování o investicích do ETF, které vyplácejí dividendy, jsem narazil na několik otázek, které mi nedají spát. Je to pro mě úplně nový svět a chtěl bych se ujistit, že mám všechny informace, abych se mohl správně rozhodnout. V první řadě, co vlastně ETF s dividendami obnáší? Jaké jsou klíčové výhody a nevýhody těchto fondů? Mám se zaměřit na dividendový výnos, nebo je lepší dívat se na celkovou výkonnost fondu v průběhu času? Jak důležitý je historický výkon ETF při rozhodování? A co poplatky spojené s těmito fondy? Může mě nějaký skrytý poplatek překvapit? Zajímalo by mě také, jak často se vyplácejí dividendy a jestli existují nějaké specifické typy ETF, které jsou pro začátečníky vhodnější. Jak můžu zjistit, zda je dané ETF stabilní a důvěryhodné? Existují nějaké faktory, na které bych si měl dávat pozor při výběru ETF s dividendami? A co takové daně - ovlivňují nějakým způsobem mé zisky z dividend? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, co všechno byste poradili někomu, kdo teprve začíná investovat do ETF a chce využít potenciálu pasivního příjmu prostřednictvím dividend. Děkuji za jakékoliv tipy a rady!