Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejvýhodnější nabídky na NFT?

Kde najdu nejvýhodnější nabídky na NFT?

Zajímám se o nákup NFT a mám pocit, že se v tom všem trochu ztrácím. Už jsem prozkoumal pár platforem, ale pořád si nejsem jistý, kde najdu ty nejlepší nabídky. Je jich tolik, že je těžké se v tom orientovat. Slyšel jsem o OpenSea, Rarible a dalších místech, ale nevím, jestli jsou to ty nejvýhodnější možnosti. Jaké faktory bych měl při hledání brát v úvahu? Je lepší nakupovat přímo od umělců nebo spoléhat na tržní místa? Mám také pocit, že ceny se pořád mění, takže jak mám zjistit, kdy je správný čas na koupi? Vím, že existují různé strategie a tipy, ale chtěl bych slyšet názory těch, kteří už mají nějaké zkušenosti s nákupy NFT. Jaké jsou vaše doporučení ohledně hledání výhodných nabídek na NFT? A co byste poradili nováčkům jako já, abychom se vyhnuli špatným investicím?

137 slov
1.4 minut čtení
3. 11. 2024
Václav Štěpánek
Václav Štěpánek

Hele, co se týče hledání nejvýhodnějších nabídek na NFT, tak začni tím, že si projdeš hlavní platformy jako OpenSea a Rarible. Tyhle místa mají obrovský výběr a můžeš tam najít zajímavé kousky. Kromě toho, mrkni i na menší platformy jako Foundation nebo Zora, tam se občas dají chytit lepší ceny nebo unikátní umění přímo od autorů.

Faktory, co sledovat? Určitě si dej pozor na popularitu umělce a historii prodejů jeho děl. Někdy je lepší nakupovat přímo od umělců, protože tak podpoříš jejich práci a můžeš získat lepší cenu než na sekundárním trhu. A ceny se fakt mění dost rychle, takže sleduj trh a třeba si nastav upozornění na konkrétní NFT, který chceš. Snaž se nakupovat v době, kdy je menší aktivita na trhu, pak můžeš ulovit levnější nabídky.

Taky se vyhýbej hype a nákupům pod tlakem – to většinou končí špatně. Pro nováčky doporučuji udělat si průzkum, zjistit si víc o projektech a umělcích, číst diskuze na fórech jako Reddit nebo Discordu. Takže jo, prostě buď opatrný a nevkládej peníze do něčeho, čemu nerozumíš.

172 slov
1.7 minut čtení
6. 10. 2024
Eduard Matějka
Eduard Matějka

Hledání výhodných nabídek na NFT může být fakt šílený. OpenSea a Rarible jsou určitě dobrý začátek, ale je dobrý mrknout i na další platformy jako Foundation nebo Nifty Gateway. Když nakupuješ NFT, tak koukej na historii prodeje, abys viděl, jak se ceny hýbou, a zkus sledovat trendy. Přímo od umělců můžeš často dostat lepší ceny, ale zase riskuješ, že je to méně známý projekt. Pokud chceš ušetřit, zkus se dívat na "floor price" – to je minimální cena pro danou kolekci. A nezapomeň, ceny jsou hodně volatilní, takže se nenech unést emocema. Mnoho lidí radí kupovat, když je trh v poklesu a prodávat, když roste. Zkrátka si dej na čas a hodně sleduj, co se děje na trhu. Vyhni se impulsivním nákupům a dělej si vlastní výzkum.

127 slov
1.3 minut čtení
21. 8. 2024
Eliška Černá
Eliška Černá