Co všechno zahrnovat do diverzifikace investic?
Zajímalo by mě, co všechno vlastně zahrnout do diverzifikace investic. Vím, že je to důležité, ale jsem si není úplně jistý, jak na to jít. Mám pár peněz, které bych chtěl investovat, ale nevím, jestli se zaměřit jen na akcie nebo jestli by bylo lepší podívat se i na jiné možnosti jako jsou například kryptoměny nebo nemovitosti. Jaké typy aktiv byste doporučili? Myslíte, že je dobré mít v portfoliu i něco jako jsou ETF nebo dluhopisy? A co třeba alternativní investice jako jsou NFT nebo crowfunding? Jak tyto možnosti ovlivňují celkovou diverzifikaci? Mám pocit, že pokud se zaměřím jen na jedno místo a zbytek nechám být, tak bych mohl přijít o příležitosti. Je lepší rozložit investice do více oblastí nebo bych měl mít raději menší množství aktiv, ale s většími investicemi do jednotlivých? Jaké máte zkušenosti s tímto přístupem a co byste doporučili začátečníkovi, který se snaží najít správnou cestu skrze tenhle složitý svět financí? Rád bych slyšel vaše názory a tipy ohledně toho, jak efektivně diversifikovat portfolio a vyhnout se přílišné koncentraci do jediného typu aktiva.