Jak vybrat správné ETF pro mé investiční portfolio?
Zdravím všechny, poslední dobou přemýšlím o svém investičním portfoliu a rád bych se zaměřil na ETF. Ale jak vlastně vybrat to správné? Je toho tolik, co je potřeba zvážit! Mám na mysli nejenom poplatky a výkonnost, ale také typy aktiv, do kterých ETF investují. Jak mám vědět, jestli je lepší zvolit široce diverzifikované ETF nebo se zaměřit na konkrétní sektor či region? Navíc, co se týče likvidity a objemu obchodování – je to důležité? A co je vlastně dobré sledovat v historických datech? Zvažuji také, jestli se více zaměřit na dividendová ETF nebo spíše na růstová. Jaký je váš názor na riziko spojené s různými typy ETF? Chtěl bych mít dlouhodobý pasivní příjem, ale zároveň mě zajímají krátkodobé investice. Myslíte si, že existují nějaká klíčová kritéria nebo rady, které by mi mohly pomoci při výběru vhodného ETF pro moje potřeby? Jaké jsou vaše zkušenosti s různými ETF a co byste doporučili někomu jako jsem já, kdo teprve začíná a snaží se udělat informovaná rozhodnutí? Děkuji za vaše tipy!