Co jsou NFT a jak do nich investovat?
V poslední době se kolem NFT, tedy nezaměnitelných tokenů, rozproudila spousta diskuzí a já bych se chtěl zeptat, co to vlastně celé znamená. Slyšel jsem, že se jedná o digitální aktiva, ale jak to celé funguje? Jaké typy NFT existují a proč jsou pro investory zajímavé? Už jsem četl nějaké články, které říkaly, že lidé prodávají digitální umění nebo sběratelské karty jako NFT za miliony dolarů, ale vůbec si nedovedu představit, jak to funguje z pohledu technologií. Jakým způsobem se tyto tokeny vytvářejí a proč jsou považovány za unikátní? Je to spojeno s blockchainem, ale upřímně řečeno, moc tomu nerozumím. Zajímalo by mě také, zda bych měl mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti, pokud bych chtěl do NFT investovat. Jak začít? Musím mít nějakou kryptoměnu k nákupu NFT, nebo můžu použít i klasické peníze? A kde vlastně tyto tokeny nakupovat? Existují nějaké důvěryhodné platformy pro obchodování s NFT? Co byste doporučili jako první krok pro někoho, kdo by se chtěl ponořit do tohoto světa? Myslíte si, že je to riskantní investice, nebo má potenciál přinést zisk? Je dobré kupovat už zavedené projekty nebo raději hledat nové talenty v digitálním umění? Budu vděčný za jakékoliv rady a zkušenosti ohledně investování do NFT.