Charts.cz/Fórum/Kdy bych měl přehodnotit své investice v kryptoměnách?

Kdy bych měl přehodnotit své investice v kryptoměnách?

Investuji do kryptoměn už nějakou dobu, ale teď si nejsem úplně jistý, jestli bych neměl udělat nějaké změny. Jak poznám, že je čas přehodnotit své investice? V poslední době jsem sledoval, jak se trh dost mění a přemýšlím, zda moje aktuální portfólio odpovídá současným trendům. Občas mám pocit, že mě nové projekty míjejí, a zatímco některé altcoiny rostou, jiné se propadají. Kdy bych se měl zamyslet nad tím, zda moje investice mají stále smysl? Měli bychom brát v úvahu nejen aktuální cenu a volatilitu kryptoměn, ale i technologické inovace nebo partnerství, které by mohly ovlivnit budoucnost daných projektů? A co když přijde nějaká regulační změna? Jak moc to ovlivňuje naše rozhodování o tom, jestli prodávat či nakupovat? Rád bych slyšel názory ostatních na to, jak vyhodnocujete své investice a kdy vám přijde rozumné udělat krok zpět a podívat se na celkové portfolio. Také by mě zajímalo, jestli někdo z vás sleduje konkrétní metriky nebo indikátory, které vám pomáhají rozhodnout se o přehodnocení investic. Jak často kontrolujete své portfolio a co vás k tomu motivuje?

174 slov
1.7 minut čtení
31. 8. 2024
Blanka Kříčková
Blanka Kříčková

Zdravím, co se týče přehodnocení investic v kryptoměnách, tak určitě bych to dělal pravidelně. Pokud vidíš, že některé altcoiny nefungují, nebo dokonce klesají, má smysl se nad tím zamyslet. Sleduj trh a novinky. Technologické inovace a partnerství jsou klíčové, to může dost ovlivnit budoucnost projektů. Když přijde nějaká regulační změna, je to taky důvod na to kouknout na portfolio a případně upravit. Co já dělám? Kontroluju portfolio tak jednou za měsíc, ale když cítím velké výkyvy nebo nějakou zprávu, která by mohla ovlivnit trh, tak se na to podívám dřív. Metriky jako tržní kapitalizace nebo objem obchodování jsou pro mě důležité. Vždycky je dobrý mít plán a vědět, proč do toho investuješ.

112 slov
1.1 minut čtení
18. 11. 2021
Žaneta Pavlíková
Žaneta Pavlíková

Kdy přehodnotit investice? No, myslím, že je dobrý čas přemýšlet o změnách, když začneš mít pocit, že ti portfolio nefunguje nebo se nedrží aktuálních trendů. Sleduj, jak se vyvíjejí nové projekty a technologie. Když zjistíš, že tvoje kryptoměny ztrácejí relevanci nebo že bys mohl investovat do něčeho s větším potenciálem, tak to je jasný signál.

Regulace může hrát velkou roli, takže pokud se objeví nějaké zásadní změny v legislativě, určitě to měj na paměti. Kontrola portfolia by měla být pravidelná – třeba jednou za měsíc nebo dva. Měj oči otevřený pro hlavní metriky jako objem obchodů, market cap nebo trendy na sociálních sítích.

Takže pokud ti něco nehraje a máš pocit, že jsi mimo hru, udělej krok zpět a zhodnoť to. Je lepší být o krok napřed než zůstávat na místě.

131 slov
1.3 minut čtení
12. 10. 2024
Milena Kotková
Milena Kotková