Charts.cz/Fórum/Odkud vzít informace o akcích, co vyplácejí dobré dividendy?

Odkud vzít informace o akcích, co vyplácejí dobré dividendy?

Zajímalo by mě, kde vlastně najít spolehlivé informace o akcích, které nabízí zajímavé dividendy? Mám pocit, že je teď hodně lidí, kteří se snaží investovat do akcií a chtějí vědět, které společnosti pravidelně vyplácejí dividendy a také jaké jsou výhledy na jejich růst. Vím, že existují různé webové portály a aplikace, ale jak poznat, které z nich jsou opravdu důvěryhodné a nabízejí aktuální a přesné údaje? Myslíte, že má smysl sledovat nějaké specializované finanční časopisy nebo blogy? Nebo se raději podívat na sociální sítě a sledovat odborníky v oblasti investic? A co třeba různé online kurzy nebo webináře – mají cenu investice do vzdělávání v tomto směru? Jaké zkušenosti máte s hledáním informací o dividendových akciích? Rád bych slyšel vaše tipy a rady, protože mám pocit, že se v tomhle mohu ještě hodně naučit. Díky!

135 slov
1.4 minut čtení
22. 1. 2025
Elena Jahodová
Elena Jahodová

Dobrý tip je začít na stránkách jako Yahoo Finance nebo Google Finance, kde můžeš najít přehled dividendových akcií. Taky se mrkni na specializované portály jako Seeking Alpha nebo Dividend.com, tam jsou často analýzy a články zaměřené na dividendy. Sledování finančních časopisů jako Barron's nebo The Wall Street Journal taky není špatný nápad.

Sociální sítě jako Twitter nebo LinkedIn mohou být užitečné, když sleduješ investiční odborníky a jejich názory, ale dej pozor na to, co bereš za bernou minci. Online kurzy a webináře můžou být dobré pro rozšíření znalostí, ale zjisti si o lektorovi, jestli má nějakou historii v investování. Celkově je dobrý kombinovat víc zdrojů – čím víc informací máš, tím líp se ti povede rozhodovat. Jak říkám, čím víc studuješ a sleduješ, tím lépe vybereš ty správný akcie.

130 slov
1.3 minut čtení
2. 1. 2025
Václav Havelka
Václav Havelka

Jasně, je to dost aktuální téma. Já osobně sleduju pár webů, co se zaměřujou na dividendy, jako je třeba Seeking Alpha nebo Yahoo Finance. Tyhle portály často mají seznamy dividendových akcií s informacemi o výnosu a historii vyplácení. Další dobrý zdroj jsou ETF fondy, který investujou do dividendových akcií, jejich seznamy ti dají přehled o firmách, co pravidelně vyplácejí.

Co se týká důvěryhodnosti, je dobrý si ověřit hodnocení těch webů a třeba i recenze od jiných uživatelů. Sledovat finanční blogy a YouTube kanály může být taky fajn, protože tam často najdeš analýzy a názory od lidí, co se tím živí.

Já bych nepohrdl ani nějakým online kurzem, pokud chceš víc proniknout do investování a dividendové strategie. Vzdělání v tomhle oboru se fakt vyplatí. Takže jestli máš čas a chuť, určitě to zvaž. A hlavně si pamatuj, že investice jsou vždycky o riziku, tak buď opatrnej.

145 slov
1.5 minut čtení
27. 1. 2025
Dominik Jirka
Dominik Jirka