Charts.cz/Fórum/Které akcie by měly růst v roce 2024?

Které akcie by měly růst v roce 2024?

Zajímalo by mě, jaké akcie byste doporučili na investice v roce 2024. Myslím, že je důležité sledovat trendy a to, co se děje na trhu, ale už teď mám pocit, že se spousta lidí zaměřuje na určité sektory. Možná jsou to akcie technologií, nebo například zdravotnictví, které by mohly mít velký potenciál. Chtěl bych vědět, jaké faktory berete v úvahu při výběru akcií pro budoucnost a jestli máte nějaké konkrétní tipy nebo názory na společnosti, které by mohly vzrůst. Rád bych se dozvěděl více o tom, co si myslíte o růstu firem jako jsou ty zaměřené na obnovitelné zdroje energie nebo možná i ty v oblasti umělé inteligence. Jak hodnotíte současnou ekonomickou situaci a její vliv na akciové trhy? Bude letošek dobrý pro akciové investice, nebo bych měl raději počkat? Pokud máte nějaké zkušenosti s investicemi do akcí ve specifických oblastech, dejte mi prosím vědět. Jak se vlastně díváte na faktory jako inflace nebo úrokové sazby? Myslím, že je toho spousta k přemýšlení. Budu vděčný za jakékoli postřehy nebo doporučení ohledně akcí, které by mohly mít v roce 2024 potenciál.

180 slov
1.8 minut čtení
28. 7. 2022
Bedřich Čermák
Bedřich Čermák

Když se dívám na akciový trh pro rok 2024, tak mi přijdou jako zajímavé sektory technologie a obnovitelné zdroje. S rostoucím zájmem o udržitelnost si myslím, že firmy jako Tesla nebo různé solární společnosti by mohly mít dobrý potenciál. U AI je to taky lákavý směr, firmy zabývající se strojovým učením nebo automatizací můžou hodně profitovat. Důležité je ale sledovat i ekonomickou situaci – inflace a úrokové sazby můžou dost ovlivnit trhy. Pokud se centrální banky rozhodnou zvyšovat úroky, může to tlačit akcie dolů. Z mého pohledu by ale mohlo být rozumné investovat teď, pokud máš dlouhodobější plán. Krátkodobě to může být riskantní, ale dlouhodobě by to mohlo vyjít. A určitě se podívej na firmy s dobrým cash flow a zdravou bilancí! Takže nenakupuj jen na základě hype, ale pořádně si udělej průzkum.

133 slov
1.3 minut čtení
10. 12. 2024
Blanka Janoušková
Blanka Janoušková

Jo, myslím, že rok 2024 by mohl být zajímavý pro investice, zvlášť v některých sektorech. Technologie a zdravotnictví určitě stojí za pozornost. Firmy jako třeba NVIDIA nebo AMD, co dělají s umělou inteligencí, by mohly mít dobrý růst, hlavně pokud se AI dostane do více oblastí. A pokud jde o obnovitelné zdroje, tak solární a větrné energie mají také velký potenciál, zvlášť teď, když se svět snaží přejít na zelenější ekonomiku.

Hlavně si dej pozor na inflaci a úrokové sazby – to může hodně ovlivnit akciový trh. Když jsou úrokové sazby vyšší, tak to může zpomalit růst firem. Ale pokud se bude ekonomika stabilizovat a inflace se dostane pod kontrolu, mohlo by to být pro akcie dobré.

Zvaž taky diversifikaci investic – nesázej všechno na jednu kartu. Máš pravdu, že je spousta faktorů, které ovlivňují trhy, ale teď to vypadá, že některé sektory by mohly v roce 2024 zažít solidní růst. Takže pokud máš nějaké tipy na konkrétní akcie z těchto oblastí, určitě to zvaž.

165 slov
1.7 minut čtení
23. 1. 2024
Marie Švecová
Marie Švecová