Charts.cz/Fórum/Jaké firmy teď vydělávají po covidu?

Jaké firmy teď vydělávají po covidu?

Zajímalo by mě, jaké firmy nebo sektory se teď po covidu posunuly v zisku a co vlastně frčí. Všichni víme, že během pandemie hodně firem dostalo zabrat, ale teď už se to nějak stabilizovalo a začíná to vypadat, že některé z nich se dokonce rozjely ještě víc. Co třeba technologie? Slyšel jsem, že spousta lidí přešla na práci z domova a hodně se investuje do online služeb. Jaké konkrétní firmy z této oblasti mají teď nejlepší výsledky? A co zdravotní péče? Zdá se, že investice do biotechnologií rostou. Je to pravda? A co třeba cestovní ruch? Myslíte, že se už dostal zpátky na úroveň před covidem, nebo se tam ještě pořád nedostali? Rád bych znal názory lidí, kteří sledují trhy a vědí, co se teď děje. Zajímal by mě také pohled na e-commerce. Je pravda, že s tím, jak lidé více nakupují online, některé firmy jako Amazon nebo další startupy zažívají boom? Přemýšlím o investicích a chtěl bych mít jasnou představu o tom, kde se dají najít ty nejlepší příležitosti v této postcovidové době. Jaké trendy byste doporučili sledovat? Kde vidíte potenciál pro růst a zisk? Klidně pište i své osobní zkušenosti s investováním do těchto firem či sektorů.

199 slov
2 minut čtení
4. 2. 2022
Bohuslav Rada
Bohuslav Rada

No, po covidu se fakt dost věcí změnilo. Technologie šly hodně nahoru, to je jasný. Firmy jako Zoom, Microsoft (s Teams) nebo i Google mají teď velký úspěch, protože spousta firem zůstala u práce z domova. Online služby a cloudové technologie frčí. Zdravotnictví taky nezůstává pozadu, investice do biotechnologií jako CRISPR nebo mRNA technologie jdou nahoru, hlavně kvůli vakcínám. Cestovní ruch se sice trochu oklepává, ale ještě to není jako před covidem; letenky a hotely zatím nejsou na vrcholu. E-commerce? To je masakr. Amazon a další online obchody mají teď skvělé výsledky, lidi si zvykli nakupovat online víc než kdy jindy. Takže pokud přemýšlíš o investicích, tyhle sektory jsou asi nejlepší volba. Trendy jako udržitelnost a digitalizace budou pokračovat, na to se určitě zaměř. Osobně jsem investoval do několika technologických firem a zatím dobrý.

134 slov
1.3 minut čtení
1. 2. 2025
Jana Roubalová
Jana Roubalová

Jo, teď je to fakt zajímavý. Technologie frčí, hlavně ty, co se zaměřují na vzdálenou práci a online služby. Například Zoom a Microsoft s jejich Teams mají skvělý výsledky. E-commerce je taky na vzestupu, Amazon s tímhle hodně profituje, ale i novější hráči jako Shopify rostou. S lidmi, co se naučili nakupovat online, se to prostě nezastavilo.

Zdravotní péče a biotechnologie – to je další věc. Investice do vakcín a léčiv udělaly hodně pro firmy jako Moderna nebo Pfizer. Růst v tomto sektoru je asi solidní, protože zájem o inovace v medicíně roste.

Cestovní ruch se snaží vrátit, ale úplně na úroveň před covidem to ještě není. Některé destinace už vidí nárůst turistů, ale pořád to není ideální.

Osobně bych sledoval technologie a zdravotnictví – to má podle mě největší potenciál. E-commerce taky vypadá dobře. Kdo investoval do těchto sektorů teď, mohl by dost dobře profitovat.

145 slov
1.5 minut čtení
7. 2. 2025
Patrik Dušek
Patrik Dušek