Jak zjistím, jestli je NFT drahý nebo levný?
Zajímá mě, jak vlastně poznám, jestli je nějaké NFT drahé nebo levné. Slyšel jsem, že trh s NFT může být docela divoký a ceny se můžou hodně lišit. A to mě mate, protože když se podívám na nějaké umělecké dílo jako NFT, tak nevím, zda je ta cena, co za to chtějí, rozumná. Jak se dá zjistit reálná hodnota takového NFT? Mám srovnávat ceny podobných děl na trhu, nebo existují nějaké specializované weby či platformy, kde bych mohl zjistit průměrné ceny? Zajímalo by mě také, jestli je důležité sledovat historii prodeje daného NFT. Můžu si třeba říct, že pokud se něco prodalo za určitou částku před rokem a teď je cena výrazně vyšší, tak je to dobrá investice? Anebo by mělo hrát roli i to, kdo je autorem toho díla? Vím, že některé značky nebo umělci mají větší prestiž a jejich NFTs mohou mít vyšší hodnotu. Jak moc tedy ovlivňuje cena popularita autora? Je dobré sledovat trendy na sociálních sítích nebo novinky kolem umělců a jejich děl? A co faktory jako rarita nebo výjimečnost díla – jak moc to hraje roli v určování ceny? Chtěl bych mít jasnější představu o tom, jak se vlastně orientovat v tomhle světě digitálních aktiv a udělat informovanější rozhodnutí. Máte někdo tipy nebo rady?