Charts.cz/Fórum/Kdy je nejlepší čas na koupi NFT?

Kdy je nejlepší čas na koupi NFT?

Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten nejlepší čas na koupi NFT. Slyšel jsem, že trh s těmito digitálními aktivy je dost volatilní a ceny se mohou rychle měnit. Je pravda, že je dobré koupit v době, kdy je poptávka nízká a ceny klesají? Nebo je lepší koupit, když se objevují nové trendy a hype kolem konkrétních projektů? Jak vlastně poznat, kdy je ta správná chvíle? Mám pocit, že se v tom plavu a nevím, zda sledovat sociální sítě, nebo nějaké analytické nástroje. A co když investuji do NFT umělců nebo projektů, které nejsou tak známé – jak zjistit, že to není jen slepá ulička? Dále mě zajímá, jestli se vyplatí investovat v určité dny nebo měsících. Je nějaký vzor v minulosti, který by mi mohl napovědět? Jaké faktory byste měli brát v úvahu před tím, než se rozhodnete investovat do NFT? Rád bych slyšel názory od těch, kteří se v tom pohybují déle a mají nějaké zkušenosti. Děkuji!

159 slov
1.6 minut čtení
24. 5. 2023
Blanka Hrdá
Blanka Hrdá

Kdy koupit NFT je fakt těžký, to neví nikdo přesně. Je pravda, že když je poptávka nižší a ceny padají, můžeš najít dobré příležitosti, ale zase se může stát, že to jen klesá dál. Sledovat trendy je důležitý, ale nebuď jen na hype vlaku, to může být past. Zkus koukat na sociální sítě, jako Twitter nebo Discord, tam se dost dozvíš o nových projektech a umělcích, co se chystají. A jo, analytické nástroje jsou super, třeba OpenSea ukazuje historické ceny a objemy prodeje, to se hodí. Co se týče neznámých projektů, to chce zdravý rozum – prozkoumat umělce, jejich práci a třeba i komunitu kolem. A ohledně dnů nebo měsíců – v minulosti jsem slyšel lidi říkat, že víkendy bývají akčnější. Což můžeš vyzkoušet, ale žádný vzor ti nezaručí úspěch. Hlavně si dej pozor na to, co kupuješ a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

147 slov
1.5 minut čtení
8. 8. 2024
Radek Štěpán
Radek Štěpán

Když uvažuješ o koupi NFT, tak to není úplně jednoduchý. Trh je fakt dost bláznivej a jak říkáš, ceny mohou skákat nahoru a dolů jak na horský dráze. Obecně se říká, že koupit v době nízké poptávky může být rozumné, ale zase nechceš chytit nějaký krachující projekt. Hype okolo nových trendů taky může přinést zajímavé příležitosti, ale tam je zase riziko, že to bude jen bublina.

Sociální sítě jsou fajn pro sledování trendů a co se děje v komunitě, ale buď opatrný na FOMO – strach z toho, že něco propásneš. Analytické nástroje jako OpenSea nebo Rarity.tools ti můžou ukázat, co se dobře prodává, ale stejně je dobrý si udělat vlastní průzkum.

Pokud chceš investovat do méně známých umělců nebo projektů, zkus se podívat na jejich historii, co dělali dřív a jakou mají komunitu. Když vidíš dobré recenze a aktivní zapojení lidí, tak to je plus. Co se týče dnů nebo měsíců - někteří investoři říkají, že víkend je lepší pro nákupy kvůli vyšší aktivitě, ale to není žádná záruka.

Faktory jako osobní preference, rozpočet a ochota riskovat jsou klíčový. Nakonec se snaž mít plán a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

190 slov
1.9 minut čtení
23. 12. 2024
Dana Kubíková
Dana Kubíková