Znalosti o kryptoměnách před NFT?
Když se člověk rozhodne vstoupit do světa NFT, často se mu nabízí otázka, zda by měl mít nějaké základní znalosti o kryptoměnách. Vím, že NFT jsou vlastně tokeny, které reprezentují vlastnictví digitálních aktiv, ale co to vlastně znamená v praxi? Měl by mít člověk alespoň povědomí o tom, jak fungují blockchainy nebo kryptoměny jako Bitcoin a Ethereum? Zajímalo by mě, zda je nutné rozumět technologii za těmito kryptoměnami, než se pustím do nákupu nebo prodeje NFT? Jak moc komplikované je to ve skutečnosti? A co když vůbec netuším, co je to decentralizace nebo jak fungují transakce na blockchainu? Může mě to nějak ovlivnit nebo naopak ochránit před chybami při investování do těchto digitálních uměleckých děl? Myslím, že pro začátečníka může být obtížné se zorientovat v obou oblastech najednou. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké zdroje nebo tipy, jak se rychle naučit základy kryptoměn ještě předtím, než se pustím do NFT. Je dobré mít tyto znalosti na paměti, nebo se dá začít s NFT i bez nich? Jaké zkušenosti mají ostatní lidé s tímto přechodem a co by doporučili těm, kteří jsou na začátku své cesty?