Jak bych měl začít investovat do zlata?
Zajímá mě, jak správně začít investovat do zlata. V poslední době slýchám hodně o tom, jak je zlato skvělou investicí, zvlášť v nejistých časech a v době inflace, ale nevím, kde a jak se do toho pustit. Je lepší koupit fyzické zlato, jako jsou zlaté cihly nebo mince, nebo raději investovat do zlatých ETF fondů? A co třeba zlato jako součást portfolia v rámci diversifikace? Jaké jsou výhody a nevýhody obou možností? Jakým způsobem zjistím aktuální cenu zlata a na co si dát pozor při nákupu? Mám se bát podvodů nebo nelegálních praktik? Také přemýšlím o tom, kolik peněz bych měl investovat na začátku a jestli je lepší investovat jednorázově nebo pravidelně. Jak dlouho bych měl držet zlato, aby se mi investice vyplatila? A co daně, nezapomínají se na ně při prodeji zlata? Vím, že cena zlata může kolísat, takže jak sledovat trhy a kdy je nejlepší čas na nákup? Odpovědí na tyto otázky mám spoustu. Každopádně bych byl rád za jakékoli zkušenosti nebo rady od těch, kdo už mají s investováním do zlata nějaké zkušenosti.