Charts.cz/Fórum/Měl bych koupit zlato, když ceny rostou?

Měl bych koupit zlato, když ceny rostou?

Uvažuju o investici do zlata, protože jsem zaznamenal, že ceny poslední dobou dost šplhají. Zlato mě vždy zajímalo jako cenný kov a tradiční uchovatel hodnoty, ale teď se ptám, jestli je na místě do něj investovat právě teď, když ceny rostou. Mám obavy, že pokud koupím zlato v této fázi, mohlo by se stát, že se naskytne lepší příležitost později, kdy ceny třeba klesnou. Na druhou stranu slyším od různých lidí, že zlato je bezpečný přístav v turbulentních časech a že by bylo rozumné mít ho v portfoliu. Co myslíte? Je rozumné investovat do zlata v době, kdy jeho cena roste, nebo bych měl radši počkat na pokles? Jaké máte zkušenosti s investicemi do zlata? Jak to vidíte vy? Máte nějaké tipy na to, jak nejlépe přistupovat k nákupu zlata v takovéto situaci? Rád bych slyšel názory od těch, kdo už mají nějaké zkušenosti s těmito rozhodnutími a co si myslíte o vývoji cen zlata v budoucnu.

157 slov
1.6 minut čtení
3. 11. 2024
Ladislav Bureš
Ladislav Bureš

Zlato je fakt zajímavá investice, to jo. Jestli teď cena roste, tak to může být trochu risk, ale zase na druhou stranu, zlato bývá bezpečná sázka v nejistých časech. Když ceny klesnou, tak to bude asi lepší příležitost, ale kdo ví, kdy to nastane. Já bych doporučil mít zlato jako součást portfolia, třeba koupit jenom kousek teď a pak zbytek později. Důležité je se nenechat unést tím, že to teď roste. Zlato je dlouhodobá investice, takže se na to koukej spíš z pohledu času. Držet zlato ve svém portfoliu může být rozumný krok. A pokud bys měl nějaké obavy, tak se podívej na historické ceny, aby sis udělal obrázek. Ale celkově, zlato má smysl mít, i když ceny vyletěly.

119 slov
1.2 minut čtení
12. 12. 2023
Anna Procházková
Anna Procházková

Zlato je fakt zajímavý investiční nástroj, zvlášť v dobách nejistoty. Když ceny rostou, je to vždycky těžké rozhodnutí, jestli koupit teď nebo počkat. Osobně si myslím, že zlato má smysl mít jako nějakou část portfolia, protože funguje jako ochrana proti inflaci a ekonomickým turbulencím. V minulosti jsem kupoval zlato, když ceny šly nahoru, a pak jsem litoval, že jsem nepočkejte na lepší cenu. Ale na druhou stranu, když čekáš na pokles, můžeš přijít o příležitost. Možná by stálo za to rozložit nákup do více částí – třeba koupit teď nějaké množství a pak další později, pokud ceny klesnou. Takže to vidím tak, že pokud tě zlato láká, neboj se do něj investovat i teď, ale buď rozumný a nedávej tam všechny peníze najednou.

123 slov
1.2 minut čtení
21. 3. 2024
Patrik Rozsypal
Patrik Rozsypal