Co dělá některé DeFi projekty lepší než ostatní?
Zajímá mě, co vlastně odlišuje úspěšné DeFi projekty od těch méně známých, které na trhu možná ani příliš neuspěly. Je to jen marketing a reklama, nebo hrají roli nějaké konkrétní technologické inovace? Narazil jsem i na názory, že důležitá je také komunita kolem projektu a její aktivní zapojení. Jak velká je vlastně ta komunita a co pro ni znamená úspěch? Nezdá se mi, že by to bylo jen o tom mít dobrý tým vývojářů a zajímavou myšlenku. Myslím, že jsou tu i další faktory jako např. zabezpečení protokolů, nabídka likvidity nebo uživatelská přívětivost, která hraje roli v tom, zda projekt zaujme lidi nebo ne. Jak moc je důležitá transparentnost projektů? Měla by být pro investory naprostou samozřejmostí? A co regulace, jak moc ovlivňuje rozvoj DeFi projektů a jejich důvěryhodnost? Je možné říci, že některé DeFi projekty mají potenciál změnit celý finanční systém, zatímco jiné zůstávají spíše v pozadí? Jaké jsou vaše názory na tyto aspekty a co si myslíte, že by měl mít každý dobrý DeFi projekt? Jak se orientujete v té spoustě informací a co považujete za klíčové ukazatele kvality?