Co dělat, když mám akcie, které klesají? Zůstat nebo prodat?
Mám akcie, které pořád padají a já nevím, co s nimi. Když jsem je kupoval, měl jsem pocit, že je to skvělá investice, ale teď se mi zdá, že to byla chyba. Je mi jasné, že trhy jsou teď hodně volatilní a že ceny akcií se neustále mění, ale jak dlouho mám čekat, než se situace zlepší? Mám se snažit zůstat klidný a počkat na obrat trendu, nebo by bylo lepší ty akcie prodat a minimalizovat tak ztráty? Je v takové situaci lepší dodržet dlouhodobou strategii, nebo spíš reagovat na aktuální poklesy? Co když akcie klesnou ještě víc a já se pak už nedostanu zpět na výhodnější cenu? Zajímalo by mě, jak ostatní investoři přistupují k podobným situacím. Jaké faktory bych měl zvážit při rozhodování o tom, zda zůstat nebo prodat? A co když jsem do toho investoval hodně peněz a nechci přijít o všechno? Je lepší mít plán předem na takové situace? Jak poznat ten správný čas na prodej, pokud k němu dojde? Mám sledovat nějaké konkrétní ukazatele nebo zprávy o společnosti? Pokud jste někdy byli v podobné situaci, co vám pomohlo se rozhodnout? Jsem opravdu zmatený a uvítal bych názory lidí, kteří mají zkušenosti s investováním v těchto těžkých časech.