Charts.cz/Fórum/Může mi pasivní příjem z nemovitostí pomoci investovat do kryptoměn?

Může mi pasivní příjem z nemovitostí pomoci investovat do kryptoměn?

Rád bych se zeptal na jednu věc ohledně investování. Slyšel jsem, že pasivní příjem z nemovitostí může být skvělým způsobem, jak si zajistit finanční stabilitu a také schopnost investovat do různých aktiv. Zajímalo by mě, jestli je pravda, že když mám stabilní příjem z pronájmu nemovitosti, mohl bych tyto peníze použít na investice do kryptoměn. Jak to vlastně funguje, když mám měsíční příjem z nemovitosti a chci ho investovat do něčeho tak volatilního, jako jsou kryptoměny? Mám se bát toho, že hodnota kryptoměn může výrazně kolísat? A je lepší mít nějaké rezervy v nemovitostech před tím, než se pustím do kryptosvět? Jaký máte názor na tohle spojení? Je možné nějak kombinovat tyto dva světy v rámci investiční strategie a co byste doporučili jako první krok? Díky za názory.

128 slov
1.3 minut čtení
9. 3. 2022
Denisa Tvrdíková
Denisa Tvrdíková

Pasivní příjem z nemovitostí je fakt super způsob, jak si budovat stabilitu. Když máš pravidelný příjem z pronájmu, klidně ho můžeš použít na investice do kryptoměn. Ale je dobré mít na paměti, že kryptoměny jsou dost volatilní, takže můžeš snadno přijít o peníze. To znamená, že je dobrý mít nějakou rezervu a neinvestovat všechny peníze z pronájmu najednou.

Taky bych doporučil nejdřív nějak podrobněji prozkoumat trh s kryptoměnami a zjistit, do čeho chceš investovat. Něco jako diverzifikace by mohla být rozumná strategie - třeba část peněz do stabilnějších kryptoměn a část do riskantnějších.

A jo, mít pár rezerv v nemovitostech nebo v jiných stabilních investicích se určitě vyplatí. Takže pokud chceš kombinovat nemovitosti a kryptoměny, ujisti se, že máš dobře promyšlený plán a víš, co děláš. První krok by mohl být začít menšími částkami v kryptu a postupně se rozšiřovat podle toho, jak se ti to bude dařit.

146 slov
1.5 minut čtení
7. 6. 2022
Karel Pešta
Karel Pešta

Jo, pasivní příjem z nemovitostí může fakt pomoct při investování do kryptoměn. Když máš stabilní příjem z pronájmu, můžeš si část peněz odkládat na investice a riziko krypto trhu je pak snesitelnější. Samozřejmě, že cena kryptoměn hodně kolísá, takže je dobrý mít nějaké rezervy. Můžeš tak mít jistotu, že když se něco pokazí, nebudeš hned v problémech.

Doporučil bych mít určitý objem rezerv, než začneš investovat do tak volatile věci jako jsou kryptoměny. Třeba si dej 6-12 měsíců výdajů stranou, aby ses cítil komfortně. Pak můžeš začít s menšími částkami – třeba nějaké stablecoiny nebo solidní projekty místo riskantních altcoinů.

Když to zkombinuješ, třeba investice do nemovitosti ti dá stabilitu a pak můžeš část toho příjmu poslat do krypta. Takže jo, je to možné a může to fungovat, jen buď opatrnej a rozlož si to dobře.

135 slov
1.4 minut čtení
12. 6. 2021
Ludmila Zemanová
Ludmila Zemanová