Charts.cz/Fórum/Jak začít s investicemi do nemovitostí a jak to spojit s kryptoměnami?

Jak začít s investicemi do nemovitostí a jak to spojit s kryptoměnami?

Chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít investovat do nemovitostí, když jsem úplný nováček v tomto oboru. Mám nějaké úspory, ale nevím, jaký je nejlepší krok. Je lepší začít s malými byty na pronájem nebo investovat rovnou do větších projektů? A co všechno bych měl zvážit před tím, než se do toho pustím? Slyšel jsem také, že je možné spojit investice do nemovitostí s kryptoměnami. Jak to vlastně funguje? Existují nějaké platformy, které umožňují investice do nemovitostí pomocí kryptoměn? Mám obavy z volatility kryptoměn a nevím, jestli je rozumné kombinovat tradiční investice jako jsou nemovitosti s něčím tak nestabilním. Jaké jsou výhody a nevýhody takového přístupu? Mohli byste mi doporučit nějaké zdroje nebo knihy, které by mi pomohly lépe porozumět těmto tématům? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto spojením a co byste poradili začátečníkům jako jsem já?

137 slov
1.4 minut čtení
16. 5. 2021
Renata Jahodová
Renata Jahodová

Nejdřív, co se týče investic do nemovitostí, doporučuji začít s menšími byty na pronájem. Ty jsou obvykle snazší na správu a můžeš si je dovolit i s menšími úsporami. Zvažuj lokalitu, stav nemovitosti a poptávku po pronájmu. Můžeš taky zkusit spolupráci s realitními makléři nebo se podívat na crowdfundingové platformy, kde investuješ s ostatními lidmi.

Pokud chceš spojit nemovitosti s kryptoměnami, tak je to celkem novinka. Existují platformy jako Propy nebo RealT, kde můžeš investovat do nemovitostí pomocí kryptoměn. Je tam ale riziko volatility - ceny kryptoměn můžou skákat nahoru a dolů jako blázen, takže to chce dobrý plán a možná i diversifikaci, abys nebyl úplně na jedné kartě.

Každopádně si dej pozor na právní aspekty a daně spojené s kryptoměnami a nemovitostmi. Co se týče knih, tak doporučuji "Rich Dad Poor Dad" od Kiyosakiho pro základní znalosti o investování. A koukni se na online kurzy nebo YouTube videa. Ty ti pomůžou víc porozumět jak nemovitostem, tak kryptu. Držím palce!

158 slov
1.6 minut čtení
17. 10. 2024
Patrik Jahoda
Patrik Jahoda

Takže, pokud chceš začít s investicemi do nemovitostí, doporučuji nejdřív pořádně prozkoumat trh, než se do toho pustíš. Malé byty na pronájem jsou fajn pro začátek, protože je menší riziko a můžeš si vybudovat nějaký pasivní příjem. Zvažuj lokalitu, stav nemovitosti a náklady na údržbu – to všechno ovlivní tvůj zisk.

Pokud jde o kryptoměny, ty se můžou spojit s investicema do nemovitostí různě. Existují platformy jako RealT nebo Propy, které umožňují investice do nemovitostí přímo pomocí kryptoměn. Ale jo, volatilita kryptoměn může být problém, takže bych byl opatrný. Je dobré mít rozložené investice a nevsadit všechno na jednu kartu.

Nejlepší je začít s malými kroky a sbírat zkušenosti. Knížky o investování do nemovitostí ti pomůžou, třeba něco od Roberta Kiyosakiho nebo „The Book on Rental Property Investing“ od Matta Fairbairna. Zkušenosti lidí na fórech ti taky můžou hodně říct. Klidně se ptej dál, jakmile začneš tušit víc.

147 slov
1.5 minut čtení
9. 7. 2022
Milena Janková
Milena Janková