Charts.cz/Fórum/Kde najít nejlepší DeFi projekty na investice?

Kde najít nejlepší DeFi projekty na investice?

Zajímá mě, jak se vlastně orientovat v té obrovské džungli DeFi projektů, které teď frčí. Každý den se objeví nějaká nová platforma a já mám pocit, že se v tom už vůbec nevyznám. Na internetu je spousta informací, ale většina z nich je buď zastaralá nebo těžko pochopitelná. Hledám tipy na to, kde najít ty nejlepší projekty, do kterých by stálo za to investovat. Jaké platformy nebo weby byste doporučili? A je důležitý třeba sledovat nějaké komunity na sociálních sítích nebo fóra, kde se lidé dělí o své zkušenosti? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní nástroje nebo aplikace, které mohou usnadnit analýzu těchto projektů. Případně co si myslíte o různých analýzách a reportech, které některé weby nabízejí? Napadá vás něco, co by mohlo pomoci s rozhodováním při výběru DeFi projektů? Vím, že jde o rizikovou oblast investic, ale rád bych se dozvěděl více o tom, jak se lépe orientovat a co udělat pro to, abych minimalizoval rizika. Zatím jsem se setkal s několika zajímavými projekty, ale nevím, jestli mám investovat jen do těch, které jsou známější nebo jestli mám hledat i méně známé alternativy. Jaké máte zkušenosti vy? Odkud berete informace a na co si dáváte pozor? Díky moc za všechny rady!

204 slov
2 minut čtení
6. 2. 2025
Václav Khýr
Václav Khýr

Kde najít nejlepší DeFi projekty? No, je to celkem ošidný, ale tady je pár tipů. Zkus třeba weby jako CoinGecko nebo DeFi Pulse. Tyhle stránky ti ukážou nedávné trendy a hodnocení různých projektů. Dobrý je taky sledovat Twitter a Reddit komunity, tam se často diskutuje o novinkách a zkušenostech s projekty. Podívej se na Telegram skupiny nebo Discord servery, kde se lidé dělí o rady a info.

Nástroje jako Dune Analytics nebo Nansen ti můžou pomoct s analýzou dat, což může být užitečný. A pokud narazíš na nějaké reporty od analytických firem, tak si je přečti, ale ber to s rezervou, protože ne vždy jsou objektivní. Zkus investovat do projektů, které mají solidní tým a komunitu kolem sebe. Někdy je lepší jít do méně známých projektů, ale musíš dávat pozor na to, jak moc jsou zabezpečené a jakou mají likviditu.

Vždycky bys měl dělat vlastní výzkum a být opatrný. Pokud se ti něco nezdá, radši se tomu vyhni. Držím palce!

159 slov
1.6 minut čtení
26. 1. 2025
Dana Špačková
Dana Špačková

Kde hledat dobré DeFi projekty? Tak zaprvé, určitě sleduj weby jako CoinGecko nebo CoinMarketCap. Můžeš tam zjistit tržní kapitalizaci, objem obchodování a další důležitý info. Pak taky zkuz i Twitter a Reddit, tam najdeš spoustu komunit, kde se lidé dělí o zkušenosti s různými projekty. Na Discordu se taky diskutuje o novinkách a můžeš se tam dostat k insider informacím.

Pokud jde o nástroje, zkuz třeba DeFi Pulse nebo Dune Analytics - ty ti dají přehled o tom, jak si projekty vedou. A jestli sleduješ nějaké analytické reporty, tak ty od Messari nebo Glassnode bývají zajímavý.

Důležité je ale mít na paměti rizika. Neinvestuj jen do známějších projektů, někdy ty méně známé můžou přinést lepší zisky, ale dej si pozor na podvody a rug pulls. Sleduj pravidelně vývoj projektů a snaž se pochopit jejich technologii a tým za nimi. A nezapomeň diversifikovat! Držím palce.

144 slov
1.4 minut čtení
27. 1. 2025
Rudolf Starý
Rudolf Starý