Jaký je nejlepší čas na nákup ETF?
Mám takovou otázku, která mě už delší dobu trápí. Přemýšlím o investování do ETF, protože se říká, že je to skvělý způsob, jak diversifikovat portfolio a minimalizovat riziko. Ale pořád si nejsem jistý, kdy je vlastně ten nejlepší čas na nákup. Zajímalo by mě, jestli byste doporučili kupovat ETF v nějakých konkrétních obdobích roku, nebo jestli je lepší sledovat tržní trendy a nakupovat podle toho? Slyšel jsem, že někteří investoři preferují nakupovat během poklesu trhu, zatímco jiní čekají na určité signály nebo vzory v grafech. Mám také pocit, že časování trhu je hodně o štěstí a zkušenostech. Jaké jsou vaše názory na tohle? A co třeba pravidelný investiční plán? Je lepší prostě pravidelně investovat bez ohledu na to, co se zrovna děje na trhu? Co kdybych chtěl začít investovat do ETF teď, ale nevím, jestli není lepší počkat na vhodnější příležitost? Zvažoval jsem i to, zda se podívat na výkonnost konkrétních sektorů nebo regionů a podle toho se rozhodnout, ale nejsem si jistý, jak efektivně analyzovat tyto informace. Takže pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti s tímto tématem, byl bych moc vděčný za vaši pomoc!