Charts.cz/Fórum/Můžu na NFT někdy vydělat hodně peněz?

Můžu na NFT někdy vydělat hodně peněz?

Zajímá mě, jak to vlastně s těmi NFT je. Čím dál víc se o tom mluví a já mám pocit, že to může být dobrá příležitost. Ale fakticky, může na těchto digitálních uměleckých předmětech člověk vydělat hodně peněz? Je tady tolik různých projektů a umělců, kteří prodávají své díla jako NFT, ale jak poznat, co má budoucnost? Je to vůbec něco, co se dá považovat za stabilní investici, nebo je to spíš hazard? Jaké jsou rizika spojená s investováním do NFT? Mám pocit, že ceny skáčou nahoru a dolů jako na horské dráze. Kdo má vlastně peníze na to, aby si kupoval NFT za tisíce dolarů? A pokud bych se rozhodl do toho jít, co by bylo nejlepší udělat? Jaké platformy jsou důvěryhodné a jak zjistit, jestli je nějaký NFT opravdu vzácný nebo cenný? Nechci skončit s něčím, co nebude mít hodnotu. Může mi někdo říct, jaké jsou jeho zkušenosti s investováním do NFT a jestli se mu podařilo na tom něco vydělat? Rád bych slyšel i názory lidí, kteří třeba přišli o peníze. Má smysl sledovat trendy v této oblasti? Jak důležité jsou sociální média pro propagaci NFT a jejich hodnotu? Doufám, že se tu najdou nějací zkušení investoři nebo sběratelé, kteří by mohli sdílet své myšlenky a rady.

210 slov
2.1 minut čtení
7. 6. 2024
Jiří Janeček
Jiří Janeček

NFTs jsou fakt zajímavý téma, ale je to dost divočina. Některý lidi na tom vydělali balík, jiný zase prodělali. Záleží na tom, co kupuješ a jestli to má nějakou hodnotu. Je dobrý sledovat trendy, ale to neznamená, že se ti podaří koupit něco, co pak prodáš za majlant. Mnoho projektů vypadá lákavě, ale spousta z nich skončí jako flop. Riziko je obrovský, protože ceny skáčou nahoru a dolů jak blázen, takže si dej pozor na to, kolik investuješ.

Pokud chceš investovat, koukni se na známější platformy jako OpenSea nebo Rarible. Tam najdeš víc důvěryhodných projektů. Ale stejně – vždycky si udělej vlastní průzkum! A co se týče vzácnosti NFT, tak sleduj komunity na sociálních sítích a jaké mají projekty fanoušky. Mnoho lidí kupuje NFT pro fanouškovský vztah k umělcům nebo projektům, takže tohle může hodně ovlivnit cenu.

A poslední rada – neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. To je klíčový. Mnozí investoři mají skvělý příběhy o úspěchu a samozřejmě i ty negativní. Takže pokud se do toho pustíš, buď opatrnej a nezapomeň se bavit.

174 slov
1.7 minut čtení
11. 1. 2025
Vojtěch Šulc
Vojtěch Šulc

Tak tohle je fakt složitá otázka. NFT je teď hodně trendy, ale asi bych byl opatrnej. Můžeš na tom vydělat, ale taky o dost přijít. Ceny jsou fakt jako na horský dráze a můžeš narazit na projekty, který rychle spadnou na nulu. Hlavně si dej pozor na to, co kupuješ – zkus se podívat na umělce, co už něco dokázali, nebo na projekty s dobrou komunitou. Sběratelská hodnota se hodně váže na popularitu a hype kolem toho – sociální média tady hrajou velkou roli. A jo, určitě sleduj trendy, ale nebuď jen trendový honič. Spousta lidí kupuje NFT za tisíce dolarů, ale ne každý má takový prachy. Zvažuj, co do toho dáš, a připrav se na to, že můžeš ztratit. Když už něco koupíš, zkontroluj platformy jako OpenSea nebo Rarible – tam patří ty nejznámější. Drž se zlatého pravidla: investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. Pár lidí tady už přišlo o dost peněz, tak buď opatrnej.

158 slov
1.6 minut čtení
7. 2. 2025
Zuzana Švecová
Zuzana Švecová