Jak zjistit, zda je NFT projekt důvěryhodný?
V poslední době se kolem NFT projektů rozvinula spousta povyku a já se snažím orientovat v tom, co je skutečně důvěryhodné a co ne. Narazil jsem na několik projektů, které mě zaujaly, ale mám obavy z toho, jak poznat, jestli stojí za to investovat čas a peníze. Existuje nějaký způsob, jak ověřit, zda je daný NFT projekt legitimní? Mám na mysli nejen samotné umění nebo digitální aktiva, ale především tým za projektem. Jak moc je důležité prozkoumat jejich historii a zkušenosti v oboru? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké konkrétní metody nebo nástroje, které by mohly pomoci při posuzování důvěryhodnosti těchto projektů. Co třeba komunitní podpora – jak moc může být důležitá a na co přesně bych se měl zaměřit při zkoumání jejich aktivit třeba na sociálních médiích? A co whitepaper? Je to něco, co bych měl vždycky hledat, nebo jsou i projekty bez něj, které mohou být stejně dobré? Taky bych rád věděl o rizicích – jak moc bych měl být opatrný a na co si dát pozor? Prostě mě zajímá cokoliv, co by mi mohlo pomoci udělat si lepší obrázek o tom, jak poznat dobrou investici v oblasti NFT. Jaké máte zkušenosti vy? Jak jste se vy osobně orientovali v důvěryhodnosti různých projektů?