Charts.cz/Fórum/Kde se dají najít nejlepší NFT projekty?

Kde se dají najít nejlepší NFT projekty?

Zdravím všechny, poslední dobou mě hodně zajímají NFT projekty a chtěl bych se zeptat, kde vlastně najít ty nejlepší z nich. Slyšel jsem, že existuje spousta platforem a tržišť, kde se dají koupit nebo prodat různé digitální umělecké díla a další tokeny, ale jak vybrat ty nejzajímavější? Je nějaký konkrétní web nebo komunita, kterou byste doporučili pro sledování novinek v oblasti NFT? Zaujalo mě i to, že na některých sociálních sítích se objevují různé trendy a informace o nově vznikajících projektech. Myslíte si, že je dobrý nápad sledovat influencery nebo umělce, kteří se do toho světa NFT angažují? Jaké máte zkušenosti s investováním do NFT? Dává smysl zaměřit se na konkrétní umělce nebo kolekce, nebo raději riskovat a investovat do nových a neznámých projektů? Chtěl bych mít kvalitní informace a rady od lidí, kteří už mají v tomto oboru nějaké zkušenosti. Jak jste na tom vy? Jaké projekty vás zaujaly a proč? Určitě se podělte o vaše tipy a triky na to, jak najít ty „nejlepší“ NFT projekty.

168 slov
1.7 minut čtení
6. 1. 2024
Zdeňka Vlčková
Zdeňka Vlčková

Zajímavých NFT projektů je spousta. Nejlepší je sledovat tržiště jako OpenSea, Rarible nebo Foundation. Tyhle platformy mají širokou nabídku a často se tu objevují trendy projekty. Doporučuju taky Twitter a Discord, kde je hodně komunitních diskuzí a novinky se šíří rychle. Influencery a umělce sledovat určitě má smysl, protože mají přehled o tom, co frčí a co lidi kupují. Co se týče investování, osobně bych se zaměřil na umělce, co už něco dokázali, než do neznámých projektů. Ale občas to chce risk a může to vyjít. Na co si dát pozor? Snažte se zjistit, jestli projekt má nějakou hodnotu nebo příběh. Rozhodně neinvestujte slepě – vždycky si dejte práci s výzkumem. No a tipy? Sledujte trendy na sociálních sítích a buďte v obraze.

123 slov
1.2 minut čtení
2. 10. 2024
Bohumil Košťál
Bohumil Košťál

Takže, co se týče hledání těch nejlepších NFT projektů, doporučil bych začít na platformách jako OpenSea nebo Rarible. Tyhle tržiště mají široký výběr a často se tam objeví novinky. Hlavně sleduj trendy a poptávku. Na Twitteru a Discordu najdeš spoustu komunit, kde se lidi dělí o tipy a novinky, a to je fakt důležité. Influenceri a umělci, co se pohybují v NFT světě, můžou mít dobré informace, ale dej si pozor, ne vše, co doporučí, je zlatý důl. Co se týče investování, já bych radši šel do konkrétních umělců nebo známějších kolekcí než do úplně nových projektů s nejistým osudem. Vždycky je dobrý dělat vlastní průzkum a zjistit si něco o týmu za projektem. Pár mých oblíbených projektů? Zkus se podívat na některý z těch generativních umění nebo limitované edice od známějších umělců. A hlavně pamatuj, že investice do NFT se může dost rychle měnit - buď připravený na riziko.

150 slov
1.5 minut čtení
14. 4. 2024
Dominik Jirka
Dominik Jirka