Můžu investovat do ETF na penzi?
Přemýšlím o tom, že bych začal investovat do ETF, ale nejsem si úplně jistý, jestli je to dobrá volba pro mé důchodové spoření. Mám pocit, že ETF jsou často zmiňované jako skvělý způsob, jak diverzifikovat investice a snížit riziko, ale co to vlastně znamená ve vztahu k penzi? Mám se obávat, že trh s ETF je příliš volatilní a že bych mohl přijít o peníze v důležitých letech, kdy budu potřebovat mít k dispozici stabilní příjem? Nebo je naopak investování do ETF vhodné právě pro dlouhodobé cíle jako je penze, protože historicky mají tendenci růst? Jaké konkrétní typy ETF by mohly být nejlepší volbou pro dlouhodobou investici? A co se stane, když budu chtít vybrat peníze dříve, než jsem plánoval? Je třeba mít nějakou strategii nebo plán na to, jak využít výhody ETF v mém portfoliu? Slyšel jsem také něco o tom, že někteří lidé používají ETF jako součást svých důchodových účtů. Jak to vlastně funguje a je to legální? Doufám, že mi někdo může objasnit tyto otázky a poskytnout nějaké užitečné tipy nebo zkušenosti s investováním do ETF na penzi. Díky moc!