Jaké ETF jsou nejlepší pro dlouhodobé investice?
Zajímá mě, jaké ETF bych měl zvolit pro dlouhodobé investice. Slyšel jsem o různých fondech, které se zaměřují na různé sektory, jako jsou technologie, zdravotnictví nebo třeba obnovitelné zdroje energie. Rád bych rozložil své investice a přitom minimalizoval riziko. Taky mě zajímá, jestli jsou nějaké konkrétní ETF, které mají dobrou historii výnosů a nízké náklady na správu. Jaké jsou nejlepší možnosti na trhu, které by mohly zajistit stabilní růst v dlouhém období? Měly by být zaměřené na americké akcie, nebo je lepší se podívat i na mezinárodní trhy? Co si myslíte o diverzifikaci portfolia pomocí ETF? Mám také obavy ohledně volatility trhů, takže by mě zajímalo, zda existují ETF, které jsou považovány za bezpečnější volbu pro investory s delším horizontem. Jaký máte názor na dividendové ETF? Myslím si, že by to mohlo být zajímavé pro generování pasivního příjmu. V neposlední řadě, jak se vlastně liší aktivně spravované ETF od těch pasivně spravovaných a co je pro dlouhodobého investora výhodnější? Děkuji za vaše názory a tipy!