Jak zjistím, který ETF fond je nejlepší pro dlouhodobé investice?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak vlastně zjistit, který ETF fond je ten pravý pro dlouhodobé investice. Mám pocit, že v poslední době je na trhu tolik různých možností a každý fond tvrdí, že je ten nejlepší. Jak mám začít? Mám si procházet jejich výkonnost za posledních pět let nebo se dívat na poplatky a náklady spojené s investováním do těchto fondů? Jaký vliv má třeba složení portfolia ETF na jeho budoucí výkonnost? Je důležité sledovat i to, zda je fond zaměřen na určité sektory, jako jsou technologie nebo zdravotnictví? A co takový dividendový výnos, má smysl ho při výběru ETF brát v úvahu? Rád bych se dozvěděl i o nějakých užitečných nástrojích nebo webových stránkách, které by mi mohly pomoci s analýzou těchto fondů. Měly by být také zahrnuty faktory jako volatilita nebo rizikovost? A co když chci investovat do více ETF najednou? Jak to celé poskládat tak, aby to dávalo smysl a jak se vyhnout přílišné diversifikaci? Vím, že investování do ETF je skvělý způsob, jak budovat pasivní příjem a rozložit riziko, ale potřeboval bych nějaké konkrétní tipy a rady od těch, kteří už mají s tímto způsobem investování zkušenosti. Děkuji moc za pomoc!