Charts.cz/Fórum/Jak skloubit investice do akcií a Bitcoin?

Jak skloubit investice do akcií a Bitcoin?

Zajímalo by mě, jaký je vlastně ten nejlepší způsob, jak kombinovat investice do akcií a Bitcoin? Na trhu se teď děje spousta zajímavých věcí a já chci mít přehled o tom, jak to co nejlépe skloubit. Mám několik akcií, které mi připadají jako solidní volba, ale zároveň mě láká i Bitcoin a další kryptoměny. Líbí se mi ten potenciál růstu, který Bitcoin nabízí, ale zároveň mám strach z volatility a toho, co se může stát během krátké doby. Jak vlastně zjistit, kolik investovat do akcií a kolik do kryptoměn? Je lepší mít většinu peněz v akciích a menší část v Bitcoinu, nebo to naopak otočit? A co riziko? Jak to řešit, když chci mít diverzifikované portfolio? V poslední době slyším i o různých strategických přístupech k investování do kryptoměn a akcií dohromady. Je lepší pravidelně kupovat Bitcoin nebo se soustředit na akcie s dobrými dividendami? Co říkáte na mixování tradičních a moderních investic? A jaké máte zkušenosti s tímto způsobem investování? Rád bych slyšel názory ostatních, protože v tomhle jsem ještě docela nováček a nevím přesně, jak na to.

179 slov
1.8 minut čtení
17. 10. 2022
Patrik Jahoda
Patrik Jahoda

Je fajn, že se zajímáš o kombinaci akcií a Bitcoinu. Obě investice mají svoje pro a proti. Akcie jsou obecně stabilnější, zejména pokud jde o dividendy. Mnoho lidí doporučuje mít většinu portfolia v akciích, třeba 70-80%, a menší část, dejme tomu 20-30%, v kryptoměnách jako Bitcoin. To ti dá nějakou stabilitu, ale zároveň možnost profitovat z růstu krypto trhu.

Když investuješ do Bitcoinu, můžeš zkusit pravidelně nakupovat – třeba každý měsíc za určitou částku. Tím si rozložíš riziko volatility. Zároveň je dobrý sledovat trendy v obou oblastech. Můžeš třeba investovat do akcií technologických společností, které mají nějaké vazby na blockchain nebo kryptoměny.

Diverzifikace je klíčová, takže místo toho, abys všechno sypal do jednoho koše, rozlož si to mezi různý sektory akcií i různé kryptoměny. Každopádně to ber jako dlouhodobou záležitost – rychlé zisky s BTC lákají, ale hrozí velké výkyvy. Takže se snaž mít jasnou strategii a nezapomínej na vlastní finanční cíle.

150 slov
1.5 minut čtení
23. 12. 2024
Bohuslav Duchoň
Bohuslav Duchoň

Skloubení investic do akcií a Bitcoinu může být fakt tricky. V první řadě, co se týče rozdělení, asi bych doporučil mít větší část v akciích, třeba 70-80 %, hlavně pokud jsi nováček. Akcie jsou obecně stabilnější, zvlášť ty dividendové. Bitcoin a další kryptoměny jsou super, ale ta volatilita může být fakt děsivá. Mít nějaký malý podíl, třeba 20-30 %, ti umožní užít si potenciální růst, aniž bys riskoval úplně všechno.

Diverzifikace je klíčová, můžeš mít třeba mix různých sektorů v akciích a k tomu pár různých kryptoměn. Udržuj si přehled o trhu a pravidelně reviduj svoje portfolio. Co se týče investování do Bitcoinu, pravidelné nákupy (dollar cost averaging) můžou pomoct zmírnit dopady volatility.

Nakonec, neber to úplně zhurta – vyzkoušej malé investice a uvidíš, co ti sedí. Každopádně je dobrý mít plán a držet se ho.

135 slov
1.4 minut čtení
24. 2. 2024
Denisa Tvrdíková
Denisa Tvrdíková