Jak začít investovat do akcií, když už mám nějaké kryptoměny?
Mám pocit, že jsem se teď dostal do situace, kdy už mám docela slušnou sbírku kryptoměn, ale přemýšlím o tom, že bych chtěl své portfolio trochu rozšířit a investovat také do akcií. Mám sice nějaké zkušenosti s obchodováním s kryptoměnami, ale svět akcií mi přijde o dost složitější a víc regulovaný. Jak vůbec začít investovat do akcií, když už mám tu zkušenost s kryptoměnami? Je pravda, že investování do akcií je bezpečnější než do kryptoměn, nebo je to jen mýtus? Měl bych se snažit vybrat akcie podle vývoje na trhu, nebo je lepší hledat dlouhodobé investice typu dividendových akcií? A co vlastně znamená diversifikace v této souvislosti? Mám si otevřít účet u brokera, který nabízí možnost obchodování s akciemi, a jaké poplatky bych měl očekávat? Myslíte si, že je dobrý nápad investovat část svých zisků z kryptoměn do akcií, nebo bych měl raději počkat na lepší dobu? Rád bych znal názory a tipy od lidí, kteří už mají zkušenosti s tímto typem investování. Jaké jsou vaše rady pro někoho, kdo chce udělat tenhle krok a přejít od kryptoměn k akciím?