Charts.cz/Fórum/Jak zjistím, kolik moje NFT stojí?

Jak zjistím, kolik moje NFT stojí?

Mám pár digitálních uměleckých děl, které jsem si pořídil jako NFT, ale teď bych chtěl zjistit, jaká je jejich aktuální tržní hodnota. Zajímá mě, jestli existují nějaké konkrétní platformy nebo webové stránky, kde bych mohl vidět ceny svých NFT. Jak se vlastně určuje cena NFT? Je to podle toho, kolik za ně lidé platí, nebo je to něco jiného? A jaký vliv má popularita umělce na cenu jeho děl? Slyšel jsem něco o aukcích a tržištích pro NFT, ale nejsem si jistý, kde začít a co všechno bych měl sledovat. Objevil jsem nějaké nástroje pro analýzu trhu, ale nevím, jestli jsou spolehlivé. Jaký je nejlepší způsob, jak se dostat k informacím o hodnotě mých NFT? Děkuji za jakoukoli pomoc alebo rady!

121 slov
1.2 minut čtení
14. 9. 2023
Vlastimil Konečný
Vlastimil Konečný

Nejlepší způsob, jak zjistit cenu svých NFT, je kouknout na nějaké tržiště jako OpenSea, Rarible nebo Foundation. Tyhle platformy ti ukážou aktuální ceny a co se za NFT momentálně prodává. Cena NFT se většinou určuje podle poptávky, tedy kolik je lidi ochotní za to zaplatit. Takže pokud umělec nabírá popularitu, jejich díla často stoupají na ceně. Všimni si, že aukce můžou hodně ovlivnit hodnotu – někdo může za něco zaplatit víc než ostatní, což pak zvedne hodnotu podobných děl. Můžeš taky zkusit nástroje pro analýzu trhu jako Nansen nebo Dune Analytics, ale pamatuj, že ne vždy jsou spolehlivý. Sleduj trendy, oblíbenost umělce a jak se vyvíjí trh s NFT, to ti taky může pomoct pochopit hodnotu tvých děl. Tak hodně štěstí!

121 slov
1.2 minut čtení
3. 11. 2024
Karel Dubský
Karel Dubský

Nejdřív se podívej na tržiště jako OpenSea, Rarible nebo Foundation. Tam můžeš najít svoje NFT a vidět, za kolik se prodávají podobné kousky. Ceny NFT jsou hodně variabilní, záleží na poptávce, jak moc je umělec známý a jak zajímavé to dílo je pro sběratele. Popularita umělce fakt ovlivňuje cenu – čím víc lidí chce jeho věci, tím víc za ně zaplatí. Aukce jsou taky dobrý způsob, jak zjistit cenu – můžeš sledovat, jak se nabídky zvyšují. Existujou i nástroje jako DappRadar nebo CryptoSlam, kde můžeš analyzovat trh a sledovat trendy, ale musíš být trochu opatrnej, protože ne všechno je spolehlivý. Radši si porovnej cenu s vícero zdroji. Takže zkus ty tržiště a uvidíš, co ti to ukáže.

117 slov
1.2 minut čtení
23. 1. 2025
Lucie Jahodová
Lucie Jahodová