Jak často bych měl přehodnocovat své investice do ETF?
Zajímalo by mě, jak často by se člověk měl dívat na své investice do ETF. Vím, že trhy jsou dynamické a neustále se mění, ale přece jen, nemá smysl kontrolovat vše každý den, že? Jaký je správný časový interval pro přehodnocení těchto investic? Měl bych to dělat měsíčně, čtvrtletně nebo stačí jednou za rok? A co když se na trhu něco zásadního změní, jako nějaká velká ekonomická událost nebo změna úrokových sazeb? Mělo by to ovlivnit moje rozhodnutí a frekvenci kontroly? Rád bych také věděl, jaké faktory brát v úvahu při takovém přehodnocování. Například, když vidím, že některé ETF vyrostlo lépe než jiné, měl bych zvážit změnu portfolia nebo přidat další investice do těchto fondů? A co pokud se mi investice nedaří tak, jak jsem očekával? Jakou strategii doporučujete v těchto případech? Mám prostě počkat a doufat ve zlepšení, nebo udělat nějaké korekce? Jak si vlastně udržet rovnováhu mezi rizikem a výnosem? Je důležité mít stanovené cíle a kritéria pro přehodnocení, abych nebyl příliš emocionálně zaujatý při rozhodování? Jak moc se na to díváte vy osobně? Děkuji za všechny rady a tipy!