Kdy je nejlepší do ETF investovat, když neznám trh?
Investování do ETF se mi zdá jako zajímavá příležitost, ale mám pocit, že bych měl mít nějaké základní znalosti o trhu, než se do toho pustím. Jenže, když si přečtu všechny ty složité články a analýzy, tak mám pocit, že se ještě víc zamotávám a nevím, kde začít. Jak vlastně zjistit, kdy je ten správný čas na investování do ETF? Platí to, že je lepší investovat v určitých obdobích roku, nebo když trh klesá či roste? A co když nemám vůbec žádné zkušenosti a nevím, jak sledovat tržní trendy? Mám třeba počkat na nějaké ekonomické zprávy nebo na doporučení od odborníků? Zajímalo by mě, jestli je lepší investovat jednorázově nebo pravidelně po malých částkách. Jak vůbec poznám, že je teď dobrý čas vstoupit do trhu s ETF, když nemám přehled o tom, co se děje? Vím, že to může být riskantní a že není dobré se spoléhat jen na intuici. Jak se dá najít nějaký způsob, jak se orientovat v těchto investicích bez nutnosti stát se expertem na finance? Přiznám se, že mě trochu zastrašuje myšlenka investování bez dostatečných znalostí. Můžete mi prosím poradit, co byste dělali vy v mé situaci?