Jak poznat, že je správné prodat akcie a získat zisk?
Když se podívám na své investice do akcií, často se ptám sám sebe, kdy je ten správný čas na prodej. Jak vlastně poznat, jestli už nastal okamžik, kdy bych měl prodat a zamknout si zisk? Mám v hlavě spoustu čísel a grafů, ale většinou mi to stejně nic neříká. Je to vůbec jen o číslech nebo je v tom i nějaký pocit? Někdy mám pocit, že akcie rostou a rostou a já se bojím, že když prodám, cena ještě víc vzroste. Na druhou stranu, co když začnou klesat a já přijdu o svůj zisk? Jaké faktory bych měl brát v úvahu, abych se rozhodl správně? Existují nějaké tipy nebo triky, jak si pomoci s tímto rozhodnutím? A co když je situace na trhu hodně volatilní? Jak se v tom mám vyznat? Měl bych sledovat nějaké konkrétní ukazatele nebo spíše důvěřovat svému instinktu? V poslední době jsem slyšel o různých investičních strategiích a analýzách, ale vážně nevím, na co se zaměřit. Kdy přesně bych měl říct dost a prostě prodat? Dává smysl třeba nastavit si určitý cíl zisku předem? Co když si řeknu, že prodám při pěti procentech zisku, ale pak se cena vyšplhá mnohem výš? Jak si vytvořit plán pro prodej akcií tak, abych byl klidný a vyhnul se tomu pocitu lítosti později? Budu vděčný za jakoukoli radu od těch, kteří už mají zkušenosti s investováním. Jak jste to dělali vy?