Kdy je nejlepší čas na prodej akcií?
Zajímá mě, jak poznat ten správný okamžik na prodej akcií. Vím, že trhy jsou proměnlivé a ceny akcií se mění každým dnem, ale přesto mi to přijde jako velká neznámá. Je lepší prodávat, když cena dosáhne určitého vrcholu, nebo je lepší mít akcie delší dobu a čekat na ještě větší zisky? Jakou roli hraje například ekonomická situace nebo vývoj ve firmě, jejíž akcie vlastníme? A co třeba technická analýza nebo fundamentální ukazatele? Jak moc se mám řídit názory expertů a analytiků v médiích? Měl bych také brát v úvahu sezónnost trhu nebo nějaké historické trendy? Případně, co když zjistím, že je nějaká krize nebo pokles trhu – má smysl prodávat i za cenu ztráty, nebo je lepší počkat, až se situace zlepší? Na jaké signály bych se měl dívat a co by mě mělo varovat, že je čas akcie prodat? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů na to, co považují za nejlepší strategii pro prodej akcií. Myslíte, že je lepší mít naplánovaný konkrétní čas na prodej nebo spíše reagovat intuitivně na situaci na trhu?