Kdy je nejlepší čas na přehodnocení a úpravu svých investic?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten nejlepší čas na to, abych se podíval na svoje investice a případně je upravil. Je nějaké konkrétní období v roce, kdy by to mělo smysl, nebo je to spíš o tom, jak se vyvíjí trh? Mám na mysli třeba situace jako změny v ekonomice, politické události nebo třeba výrazné pohyby na trhu s akciemi. Měl bych se řídit nějakým osobním plánem, nebo je lepší reagovat na aktuální trendy? Jak poznám, že už je čas něco změnit? Jsem si vědom toho, že dlouhodobé investice jsou většinou stabilní a neměly by se měnit bez důvodu, ale pokud sleduju různé zprávy o kryptoměnách nebo realitách, občas mám pocit, že bych měl přehodnotit svou strategii. A co když se změní moje osobní cíle? Třeba bych chtěl investovat víc do pasivního příjmu nebo zkusit něco nového jako jsou NFT. Jak často bych měl analyzovat své portfolio a co všechno bych měl brát v úvahu? Vím, že každý má jiný přístup a strategie, ale zajímalo by mě, jak to děláte vy. Jaké signály vás vedou k tomu, abyste upravili svoje investice?