Jak bych měl začít s diversifikací svého investičního portfolia?
V poslední době jsem se dostal do situace, kdy přemýšlím o tom, jak správně diversifikovat své investiční portfolio. Mám nějaké úspory, které bych chtěl zhodnotit, ale vůbec si nejsem jistý, jak na to. Zatím jsem investoval pouze do pár akcií a taky mám nějaké kryptoměny, ale mám pocit, že by to chtělo více rozšířit. Vím, že diversifikace je důležitá pro minimalizaci rizika a zvýšení šancí na výnos, ale nevím, odkud začít. Měl bych se zaměřit na různé sektory akcií, nebo se podívat i na jiné příležitosti jako jsou nemovitosti nebo třeba alternativní investice? Jaký je nejlepší způsob, jak rozdělit své peníze mezi různé druhy aktiv? A co NFT? Je to ještě vůbec relevantní investice? Také by mě zajímalo, jestli je lepší mít více různých aktiv v menších částkách, nebo se raději soustředit na pár silných investic. Jaký máte názor na investování do indexových fondů jako způsob diversifikace? Také se bojím toho, že bych mohl přijít o peníze, když udělám špatná rozhodnutí. Jak tedy efektivně monitorovat a přehodnocovat svou strategii diverzifikace? Díky za jakékoliv rady a tipy!