Charts.cz/Fórum/Bezrizikové investice v kryptosvětě?

Bezrizikové investice v kryptosvětě?

Zajímá mě, jestli vůbec existují nějaké bezrizikové investice v kryptoměnách, které by mohly generovat pasivní příjem. Slyšel jsem o různých možnostech, jak investovat do kryptoměn, ale většina lidí říká, že je to příliš riskantní a volatilní. Chtěl bych se dozvědět, jestli existují nějaké konkrétní projekty nebo platformy, kde bych mohl vložit své peníze a mít jistotu, že o ně nepřijdu. Možná jsem naivní, ale rád bych slyšel názory ostatních. Mám na mysli třeba staking, lending nebo něco podobného, ale co když se to nevydaří? Jaké jsou rizika spojená s těmito metodami? Může mi někdo doporučit nějaké strategie nebo nástroje, které by mohly být méně rizikové? Taktéž by mě zajímalo, jaké platformy byste doporučili pro začátečníky? Rád bych znal názory na to, jak se vyhnout ztrátám a přitom získat nějaký pasivní příjem. Je vůbec možné najít rovnováhu mezi rizikem a výnosem v oblasti kryptoměn? Díky za vaše rady.

147 slov
1.5 minut čtení
27. 10. 2023
Lucie Zachová
Lucie Zachová

Bezrizikové investice v kryptoměnách prakticky neexistují. I když se mluví o stakingu nebo lendingu, tak tam se vždycky nějaká rizika skrývají. Například u stakingu můžeš přijít o část peněz, pokud dojde k útoku na síť nebo ztrátě likvidity. Lending může být taky riskantní, protože platformy, které půjčují krypto, nemusí být vždy spolehlivé a můžeš skončit bez svých peněz.

Doporučil bych začít s menšími částkami a třeba se podívat na zavedené platformy jako jsou Coinbase nebo Binance, které mají staking a lending funkce. Měj na paměti, že i když se snažíš najít pasivní příjem, je důležitý dělat si vlastní průzkum a rozumět tomu, co děláš.

Riziko v kryptoměnách je prostě součást hry, takže nejlepší je diversifikovat a mít nějaké rezervy. Na bezrizikové investice zapomeň, ale můžeš hledat ty méně riskantní cesty.

130 slov
1.3 minut čtení
17. 10. 2024
Zdeňka Žáková
Zdeňka Žáková

Těžká otázka, bezrizikový způsob investování v kryptu asi neexistuje. Všechno má nějaký stupeň rizika. Staking a lending jsou sice způsoby, jak získat pasivní příjem, ale pořád se to může zvrtnout. U stakingu se třeba může stát, že projekt zkolabuje nebo dojde k útoku na síť, což znamená ztrátu. Lending je taky riskantní, protože platformy můžou mít problémy s likviditou nebo dokonce zkrachovat.

Když už chceš začít, tak se podívej na solidní platformy jako Coinbase nebo Binance, ty mají docela dobré zabezpečení a nabízejí staking. Ale i tak si dej pozor, aby ses ujistil, že to, co děláš, je v souladu s tvým rizikovým profilem. Nezáleží na tom, co čteš na fórech, vždycky bys měl investovat jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

Pokud hledáš něco méně riskantního, můžeš zkusit diversifikaci – rozložit investice mezi víc kryptoměn nebo dokonce mezi krpytoměny a tradiční aktiva jako akcie nebo ETF. Rozhodně ale pamatuj na to, že kryptoměny jsou hodně volatilní a výnosy nejsou zaručené.

159 slov
1.6 minut čtení
17. 11. 2022
Zuzana Šimůnková
Zuzana Šimůnková