Daně z příjmů z farmování na DeFi
Přemýšlím, jak vlastně danit příjmy, které získávám z farmování na různých decentralizovaných finančních platformách. Je to dost komplikované, protože se v tom často vyznávám jen částečně. Vím, že farmování zahrnuje poskytování likvidity a získávání odměn v podobě tokenů, ale co to znamená pro daně? Musím platit daně z každého výnosu, který získám, i když to ještě nevybírám? A jak se to vlastně počítá? Jaké jsou specifické regulace pro kryptoměny v mé zemi? Slyšel jsem, že některé státy mají přísnější pravidla než jiné, takže se chci ujistit, že neudělám nic špatného. Navíc, co když přeměním své tokeny na jinou kryptoměnu nebo je posílám do jiné peněženky? Je to považováno za zdanitelný příjem? A co pokud se moje farmovací akce ztrácí a já nakonec prodělám? Můžu si nějakým způsobem odečíst tyto ztráty od svých příjmů? Chtěl bych mít všechno pod kontrolou, abych se vyhnul možným problémům s finančním úřadem. Budu rád za jakékoli rady nebo zkušenosti ostatních, kteří už tímto procesem prošli.