Jaké jsou největší rizika investování do kryptoměn?
Když se bavíme o investování do kryptoměn, tak mě zajímá, co vlastně všechno může jít špatně. Mám na mysli zejména ta rizika, o kterých se moc nemluví, ale která by mohla ovlivnit moje rozhodnutí. Vím, že volatilita cen je asi to nejznámější riziko, ale co třeba bezpečnost? Jak moc jsou ty burzy a peněženky opravdu bezpečné? Už jsem slyšel o několika případech, kdy lidé přišli o peníze kvůli hackům nebo podvodům. Jak se mohu bránit proti těmto hrozbám? Pak je tu také otázka regulace – co když se změní zákony a já budu mít problém s tím, co jsem investoval? Nepřijdu pak o všechny moje úspory? A co likvidita, jak rychle mohu prodat své kryptoměny, když to budu potřebovat? Mám pocit, že některé projekty mohou být z pohledu dlouhodobého investování dost problematické – jak poznat, které kryptoměny mají solidní základ a které jsou jen bubliny? A co psychologické aspekty investování do kryptoměn? Nebo se to dá říct jinak, jak se vyrovnat s emocemi, když cena skáče nahoru a dolů? Chtěl bych slyšet názory zkušenějších investorů na to, co považují za největší rizika a jak se jim dá vyhnout. Děkuji!