Co bych měl dodržovat při nákupu NFT, abych nepřišel o peníze?
S rostoucím zájmem o NFT (nefungovatelné tokeny) se stává čím dál tím víc důležité vědět, jak se v tomto světě orientovat, abychom neztratili peníze. Já osobně nemám moc zkušeností s tímto trhem a mám obavy, že bych mohl udělat nějakou hloupost. Všichni kolem mě mluví o tom, jaké skvělé příležitosti NFT nabízejí, ale já se ptám, co je třeba mít na paměti? Jaké kroky bych měl dodržovat, abych minimalizoval riziko? Jsou nějaké důležité aspekty, které by mi mohly pomoci rozhodnout se správně? Jak poznám, jestli je dané NFT opravdu cenné nebo jde jen o módní trend? Měl bych věnovat pozornost konkrétním platformám, kde se NFT prodávají? Jak si ověřit jejich legitimitu? A co třeba sledování umělců nebo projektů – jak zjistit, kdo za nimi stojí a jestli jsou důvěryhodní? Když už mluvím o investicích, jak velký rozpočet bych měl mít na nákup NFT a jak správně diverzifikovat, abych si nevsadil všechno na jednu kartu? V neposlední řadě – co když se rozhodnu prodat své NFT později? Jaké jsou trendy na trhu a co ovlivňuje ceny těchto digitálních aktiv? Všechny tyto otázky mi běží hlavou a já bych rád slyšel názory lidí, kteří mají více zkušeností. Co byste mi doporučili? Jaké tipy byste dali někomu, kdo chce začít investovat do NFT a přitom si hlídat své peníze?