Může AI vytvořit hodnotné digitální umění pro NFT?
Zajímalo by mě, jestli je možné, aby umělá inteligence skutečně vytvořila hodnotné digitální umění, které by se dalo prodávat jako NFT. Slyšel jsem, že technologie jako generativní umění nebo strojové učení dokážou vytvářet fascinující vizuály, ale otázkou zůstává, zda to může mít nějakou skutečnou hodnotu. Jak lidé vnímají umění vytvořené algoritmy? Může AI pochopit emoce a estetiku natolik, aby vytvářela díla, která oslovují sběratele a investory? Zmínil jsem se o tom, že NFT jsou v poslední době hodně populární a spousta lidí do nich investuje. Ale co když si koupíte NFT od AI? Je tam nějaká hodnota v tom, že dílo nevytvořil člověk? Jak se na to dívají umělci a co si o tom myslí sběratelé? Vlastně co určuje hodnotu uměleckého díla v dnešní digitální době? Je to technika, originalita nebo něco jiného? A jak moc je důležité znát autora pro stanovení ceny? Pokud AI vytvoří něco úžasného, jak bychom to měli ocenit? Tohle téma mě opravdu fascinuje a rád bych slyšel názory ostatních. Máte někdo zkušenosti s tímto konceptem? Mělo by smysl investovat do NFT, které vytvořila AI?