Jak umělá inteligence mění trh s NFT?
V dnešní době se stále více mluví o umělé inteligenci a jejím vlivu na různé obory. Co mě ale zajímá, je její dopad na trh s NFT. Jak vlastně AI ovlivňuje to, co se děje s digitálním uměním a sběratelskými předměty? Vidím, že někteří umělci využívají AI k vytváření nových děl, což přináší zajímavé otázky kolem originality a autorských práv. Změní to způsob, jakým lidé vnímají hodnotu těchto digitálních aktiv? A co teprve automatizované platformy, které pomocí algoritmů vyhodnocují trh s NFT nebo dokonce generují nové NFT? Jak moc se na tom dá vydělat a jaké jsou rizika spojená s investováním do AI-generovaných NFT? Mění se tím i poptávka po tradičních uměleckých dílech oproti těm, které vznikly za pomoci technologie? Mám pocit, že AI může být jednou z klíčových složek, která formuje budoucnost trhu s NFT, ale nejsem si jistý, jak přesně. Kde hledat informace o tom, jak AI ovlivňuje ceny NFT a jejich popularitu? Jak mohou investoři využít tyto trendy ve svůj prospěch? Vypadá to, že nás čeká opravdu zajímavý vývoj a já bych chtěl slyšet názory ostatních na tohle téma.