Jak vybrat kryptoměny s vysokým krátkodobým potenciálem?
Zajímá mě, jak vlastně vybrat kryptoměny, které mají dobrý potenciál na krátkodobé zhodnocení. Je jasné, že trh s kryptoměnami je hodně volatilní a ceny mohou skákat nahoru dolů během pár hodin, ale jak se v tom vůbec orientovat? Jaké faktory bych měl sledovat, abych věděl, které altcoiny by mohly vyletět? Je dobré se dívat na objem obchodů, nebo třeba na to, kolik lidí o té které měně mluví na sociálních sítích? A co technická analýza? Má smysl se učit svíčkové grafy nebo indikátory jako RSI a MACD? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké konkrétní platformy nebo nástroje, které pomáhají při sledování trendů a novinek ve světě kryptoměn. Mám pocit, že je snadné propadnout panice nebo naopak přehnanému optimismu, takže jak se udržet na uzdě a dělat rozumná rozhodnutí? Když si například přečtu o nějakém novém projektu v DeFi nebo NFT, jak poznat, jestli je to jen hype nebo jestli to má reálný potenciál? A co týká zpráv – kolik důvěry bych měl dávat různým médiím a influencerům? Vím, že hodně lidí radí investovat pouze do toho, čemu rozumíme, ale co když toho rozumím víc než jiní – mám si dávat pozor na FOMO? Jak vlastně zjistit ten správný čas na vstup do trhu? Někdo říká, že je lepší nakoupit hned a jiní radí čekat na pokles. Jak rozhodnout mezi těmito dvěma strategiemi? Byl bych rád za jakékoliv tipy nebo zkušenosti od vás, co už máte v kryptoměnách něco odinvestováno a víte, na co si dávat pozor.