Charts.cz/Fórum/Měli bychom se bát investovat do NFT, když ceny tak rychle rostou?

Měli bychom se bát investovat do NFT, když ceny tak rychle rostou?

V poslední době jsem hodně slyšel o investicích do NFT a musím říct, že mě to začíná zajímat, ale mám v tom pár otazníků. Všichni víme, že ceny některých NFT vyletěly do nebes a lidé na tom vydělávají doslova miliony. Ale co když je to jen bublina? Měli bychom se obávat toho, že trh s NFT je příliš volatilní a ceny mohou spadnout stejně rychle, jako vzrostly? Jak si vlastně vybrat, do kterých NFT investovat? Je lepší vsadit na známé umělce nebo na neznámé projekty, které mají potenciál? A co když se investice nevydaří? Jaké jsou reálné rizika spojená s těmito digitálními aktivy? Přemýšlím také o tom, jak moc je důležité sledovat trendy v tomto oboru. Jak často se mění poptávka po různých typech NFT? Měli bychom věnovat pozornost sociálnímu médiu a tomu, co se tam o NFT říká? Taky by mě zajímalo, jak se dají NFT diversifikovat ve portfoliu, aby nebylo všechno vsazeno na jednu kartu. Kdo má zkušenosti s investováním do NFT a jaké rady byste dali někomu, kdo se teď rozhoduje? Myslíte, že je rozumné do NFT investovat teď nebo je lepší počkat a sledovat situaci z bezpečné vzdálenosti? Jaké máte názory na budoucnost NFT jako investice?

200 slov
2 minut čtení
9. 2. 2022
Simona Kašparová
Simona Kašparová

Investice do NFT jsou fakt riskantní, to je jasné. Ty ceny teď letí nahoru, ale to neznamená, že to tak bude i dál. Můžeš se dostat do situace, kdy koupíš něco za velký prachy a pak ti to spadne na nulu. Je dobrý zamyslet se nad tím, co kupuješ. Vsadit na známé umělce může být bezpečnější, ale zas to nemusí přinést velký zisky jako u neznámých projektů, co mají potenciál. Sleduj trendy, jak se mění poptávka – to ti může hodně napovědět. Sociální média jsou důležitá, lidi tam často řeší, co je horký a co ne. Diversifikace je klíčová, takže nekupuj jen jedno NFT, ale rozlož si to mezi různé projekty. O budoucnosti NFT se těžko mluví, spousta lidí věří, že tu zůstanou a porostou, ale bublina může prasknout kdykoliv. Takže pokud chceš investovat teď, buď opatrný a investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit.

146 slov
1.5 minut čtení
9. 10. 2024
Jarmila Machačová
Jarmila Machačová

Investice do NFT jsou fakt riskantní, to si přiznejme. Ceny letí nahoru, ale stejně rychle můžou spadnout, jako se to stalo s jinými kryptoměnami. Bublina je reálná hrozba a je potřeba si dávat pozor. Když už bys chtěl investovat, tak je lepší jít do známějších umělců nebo projektů, u kterých je nějaký základní zájem a komunitní podpora. U těch neznámých je to fakt gamble.

Sledovat trendy v NFT je klíčový. Poptávka se mění podle toho, co se děje na sociálních sítích a jaké jsou novinky v technologii. Takže jo, věnovat tomu pozornost určitě. Diversifikace je taky důležitá, nesázej všechno na jednoho koně, radši rozdělit investice do víc projektů.

Osobně bych teď moc neinvestoval, spíš bych sledoval situaci a počkal, až se trh trochu stabilizuje. Budoucnost NFT je nejistá, ale může být zajímavá - nebo taky ne. Je to taková divoká karta.

139 slov
1.4 minut čtení
23. 8. 2024
Vladimíra Vojtěchová
Vladimíra Vojtěchová