Které faktory bych měl zvážit při výběru ETF?
Když přemýšlím o investování do ETF, tak mě napadá spousta otázek. Je jasné, že ETF jsou skvělým nástrojem pro rozložení rizika a získání expozice na různé trhy, ale jak vlastně vybrat to správné? Myslím, že je důležité zvážit několik klíčových faktorů, ale nejsem si jistý, které to jsou. Například, jak moc by měla hrát roli výše poplatků? Je lepší vybrat ETF s nižšími náklady na správu, nebo je důležitější výkon fondu v minulosti? A co likvidita? Jak moc to ovlivňuje moji schopnost rychle prodat ETF, pokud bych potřeboval hotovost? Také mě zajímá, jak se má zohlednit diverzifikace a složení portfolia. Mělo by mě zajímat, do jakých sektorů nebo regionů ETF investuje? A co třeba daňové hledisko – má na to vliv struktura ETF? V neposlední řadě, jak bych měl posoudit reputaci správce fondu? Existují nějaké konkrétní metriky nebo hodnocení, na které bych se měl zaměřit? Rád bych slyšel názory od zkušenějších investorů na tyto otázky a zda mají ještě nějaké další tipy a triky při výběru ETF.