Jsou NFT opravdu dobrá investice, nebo je to jen bublina?
Když se podívám na současný trend NFT, nemohu si pomoci, ale mám spoustu otázek. V posledních měsících jsem zaznamenal, jak se NFT stávají stále populárnějšími a já se už dlouho ptám, zda jsou opravdu dobrou investicí nebo jen další módní výstřelek. Všude slyším o tom, jak lidé prodávají digitální umění za miliony a já si říkám, jestli je to skutečně udržitelné. Jak to vlastně funguje? Proč by měl někdo zaplatit tolik peněz za něco, co může vidět online zdarma? Je to všechno jen bublina, která brzy praskne? Co když se trh s NFT zhroutí? Jaké jsou rizika investování do těchto digitálních sběratelských předmětů? Je možné, že za několik let si na tyto investice budeme vzpomínat jako na špatný vtip? A co víc, jaký vliv má technologie blockchain na hodnotu NFT? Může mít něco tak virtuální hodnotu, nebo je to všechno jen iluze? Existují nějaké konkrétní faktory, které by měly ovlivnit mé rozhodnutí investovat do NFT? Mám se snažit investovat do známých umělců nebo raději zkusit štěstí s nováčky? V neposlední řadě bych se rád dozvěděl, co si o celém fenoménu myslíte vy, kteří jste už do NFT investovali. Je to skutečně budoucnost investic, nebo se jedná jen o další technologický výstřelek bez skutečné hodnoty? Zajímalo by mě i vaše názory na to, jak dlouho by tento trend mohl vydržet a jestli existují nějaké doporučené strategie pro začínající investory v této oblasti.