Charts.cz/Fórum/Je investice do NFT stále výhodná, nebo je to jen prchavý trend?

Je investice do NFT stále výhodná, nebo je to jen prchavý trend?

Zajímalo by mě, jestli je investice do NFT (non-fungible tokens) pořád ještě smysluplná nebo jestli se jedná jen o módní vlnu, která brzy vyšumí. Když jsem slyšel o tom, jak lidé prodávají digitální umění a další unikátní digitální předměty za neuvěřitelné částky, začal jsem přemýšlet, jestli bych se měl do toho také zapojit. Mám obavy, že ceny NFT jsou hodně nafouknuté a že za pár let už o ně nebude zájem. Což by mohlo znamenat velké ztráty pro investory. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má zkušenosti s investováním do NFT a zda si myslíte, že je to stále dobrá příležitost. Měli bychom brát v úvahu také to, jak se vyvíjí trh s kryptoměnami a celkově s digitálními aktivy. Je možné, že některé NFT budou mít v budoucnu stále hodnotu, zatímco jiné skončí jako jen další zapomenutá věc na internetu? Jakou strategii byste doporučili pro investice do NFT? Je lepší koupit něco známého od známého umělce nebo riskovat s nováčky? A co říkáte na popularitu různých platforem pro obchodování s NFT? Pomůže mi to lépe pochopit, zda mám do toho jít nebo se raději zaměřit na tradiční investice. Děkuju všem za názory!

193 slov
1.9 minut čtení
26. 5. 2023
Denisa Krausová
Denisa Krausová

Investice do NFT je teď hodně diskutovaná. Mnoho lidí si myslí, že to je jen dočasný trend a ceny jsou nafouknuté. Na jednu stranu, některé NFT mají potenciál – umělci nebo projekty s velkým jménem můžou mít pořád hodnotu. Ale spousta nových NFT, co vznikají, může skončit jako bezcenné.

Pokud uvažuješ o investici, zaměř se na kvalitní věci a známé tvůrce. Je lepší investovat do něčeho, co už má nějakou historii a fanoušky. Nováčci můžou být riskantní, ale zas můžeš najít skvělou příležitost. Platforem pro obchodování je spousta, ale vždycky se podívej na jejich reputaci a uživatelskou základnu.

Celkově bych doporučil opatrnost a možná neinvestovat víc, než jsi ochotný ztratit. Trh s kryptoměnami je dost volatilní, což platí i pro NFT. Takže jo, může to být zajímavá příležitost, ale zvažuj to dobře.

131 slov
1.3 minut čtení
27. 9. 2021
Rudolf Bureš
Rudolf Bureš

Investice do NFT je teď fakt složitá. Některé kousky můžou mít hodnotu, ale spousta z nich je fakt jen bublina. Třeba když si vezmeš slavného umělce, to může bejt dobrá volba, ale u nováčků se můžeš dost spálit. Trh s kryptoměnami hodně kolísá, takže to taky hraje roli. Zkus si prostudovat platformy, kde se obchoduje, jako OpenSea nebo Rarible, abys měl přehled. Rozhodně bych nešel all-in na jedno NFT, rozlož si to a diversifikuj. Něco může vydělat, ale spíš na dlouhodobější investici bych to viděl. Takže jo, opatrnost je na místě.

91 slov
0.9 minut čtení
6. 5. 2022
Jana Roubalová
Jana Roubalová