Charts.cz/Fórum/Jaké trendy v NFT můžeme očekávat do roku 2025?

Jaké trendy v NFT můžeme očekávat do roku 2025?

V posledních letech se svět NFT rozvíjí neuvěřitelným tempem a je jasné, že tento trend bude pokračovat. Ovšem co nás vlastně čeká do roku 2025? Mám na mysli, jaké konkrétní trendy by mohly ovlivnit trh s NFT? Zajímalo by mě, jestli se dá očekávat větší integrace NFT do různých oblastí, jako je umění, hudba nebo dokonce móda. Vím, že už teď vidíme umělce a hudebníky prodávat své díla jako NFT, ale co bude dál? Bude se to rozšiřovat i na další kreativní obory? A co třeba herní průmysl? Jak moc se podle vás zvýší využití NFT v hrách do roku 2025? Zajímá mě také, zda se začnou více uplatňovat i v reálném světě, třeba jako způsob prodeje lístků na koncerty nebo vstupenek na různé akce. Ještě k tomu, co si myslíte o úložištích a platformách pro obchodování s NFT? Myslíte si, že dojde k nějakým velkým změnám nebo inovacím v této oblasti? A jaký vliv budou mít regulace na trh s NFT? Očekáváte, že se objeví nějaké nové právní normy, které by mohly ovlivnit způsob, jakým lidé obchodují s digitálními aktivy? No a nakonec – jak moc si myslíte, že budou lidé ochotni investovat do NFT jako dlouhodobého aktiva? Je to bublina, nebo jsme teprve na začátku něčeho velkého? Rád bych slyšel názory ostatních na tohle téma.

217 slov
2.2 minut čtení
25. 8. 2022
Milena Buchtová
Milena Buchtová

Do roku 2025 si myslím, že se NFT fakt hodně rozvinou. Už teď vidíme, jak umělci a hudebníci prodávají svá díla jako NFT, ale to je jen začátek. Módní průmysl už teď zkoumá, jak by mohl využít NFT na ověřování originality a exkluzivity kousků. Co se her týče, tam očekávám velký boom, protože využití NFT pro vlastnění herních předmětů a postav se stává čím dál tím víc populární. Vstupenky na akce a koncerty by mohly být také tokenizované, což by mohlo znamenat větší bezpečnost proti podvodům.

Když se podíváme na obchodovací platformy, tak ty budou muset inovovat, abychom se vyhnuli problémům s přetížením a vysokými poplatky. Regulace určitě přijdou, to je jasný, vlády si to nenechají líbit a budou chtít nějaký dohled nad tímto trhem. Nevím, jestli je to bublina, ale lidi začínají brát NFT jako investici a to se jen tak nezmění. Možná jsme opravdu na prahu něčeho velkého. Uvidíme.

150 slov
1.5 minut čtení
17. 1. 2025
Daniel Baloun
Daniel Baloun

Určitě, trendy v NFT do roku 2025 budou hodně zajímavé. Už teď vidíme, že umění a hudba se dostávají do NFT víc a víc, ale myslím, že móda a další obory jako film nebo literatura mají velký potenciál. Mě osobně zajímá, jaký vliv budou mít NFT na herní průmysl. Vypadá to, že herní firmy už teď zkouší tokenizaci herních předmětů a do budoucna by to mohlo být běžné. Takže si dokážu představit, že hráči budou moci obchodovat s postavami nebo skinama jako s reálnými aktivy.

Co se týče reálného světa, lístky na koncerty jako NFT jsou skvělý nápad. Může to zamezit padělání a také umožnit sběratelům mít něco jedinečného.

Pokud jde o platformy pro obchodování, očekávám nějaké inovace v uživatelském rozhraní a možná i větší zaměření na bezpečnost. Regulace budou klíčové – s tím, jak NFT roste, určitě se objeví nějaké právní normy, které budou chtít uhlídat tenhle trh.

A co investice? No, je to takové dvojsečné. Někteří lidi vidí NFT jako bublinu, jiní jako budoucnost digitálních aktiv. Já bych řekl, že jsme teprve na začátku něčeho velkýho. Hlavně pokud se podaří vytvořit větší smysl pro skutečnou hodnotu v NFT a ne jen spekulace.

192 slov
1.9 minut čtení
31. 1. 2025
Lucie Malečková
Lucie Malečková